Tie onneen?

Joulunalusaika herättää meidät taas jokavuotisen vaikean tehtävän eteen: mitä joululahjaksi rakkaillemme? Elämme hyvinvoinnin ja runsauden keskellä, meiltä ei, rehellisyyden nimissä, puutu mitään ja kaikkea on yllin kyllin, silti lisäämme tavaramääräämme ’pakollisten’ lahjojen muodossa. Entäpä jos tänä vuonna toimisimme toisin? Josko hankkisimme, tavaran sijasta, hyvää mieltä lahjoitettavaksi?

Maailmassa kuolee yksi lapsi joka viides sekunti. Lahjoitus Unicefille, maailman suurimmalle lastenjärjestölle, joka vastikään ilmoitti, että 40 miljoonaa lasta on joutunut lähtemään kodistaan joko kuivuuden, sodan tai ravinnon puutteen vuoksi, on todennäköisesti paras väylä avun lähettämiseen.

Yksinomaan Jemenissä, jossa sisällissota on riehunut jo 8 vuotta, 70 % väestöstä elää köyhyydessä ja yli 2 miljoonaa lasta kärsii aliravitsemuksesta. Ravintoarvoltaan rikastettu maapähkinätahnapussi maksaa 35 senttiä – sen avulla lapsi voi toipua jopa parissa viikossa vakavasta ravinnon puutteesta, joka pahimmillaan johtaa kuolemaan. Viidelläkymmenellä eurolla 22 lasta saa päivän ateriat. Jos lahjoitat 35 euroa kuukaudessa, 407 lasta saa puhtaan juomaveden ja samalla välttyy monilta saastuneen veden mukanaan tuomilta sairauksilta.

Jos teet 45 euron kertamaksun, lahjoitat yhdeksälle lapselle koulupaketin, jossa on reppu, viisi vihkoa ja kynää. Se on alku uuteen elämään. Kahdellakymmenellä eurolla lahjoitat 35 lapselle elintärkeät rokotteet tuhkarokkoa ja poliota vastaan.

- Mainos -

Vieraile https://www.unicef.fi -sivulla ja tee lahjoitus verkkopankissa, maksukortilla tai MobilePaylla. (Minimilahjoitus on 2 €.)

Autetaan yhdessä maailman lapsia. Auttamalla toisia autat myös itseäsi. Lisäksi pienet teot ovat helpoin tie onneen, niin lahjan saajalle kuin antajallekin.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Suvi Kauranen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...