Lukuaika: Terveyskylpyä luonnonlähteessä tunnin matkan päässä Fuengirolasta

Terveyskylpyä luonnonlähteessä tunnin matkan päässä Fuengirolasta

Kylpeminen  luonnonlähteessä on aina virkistävä kokemus. Málagan koillispuolella Perianan kylässä sijaitsee ikiaikainen kylpylä Baños de Vilo, jossa kylpeminen rikkiä ja muista hoitavia mineraaleja sisältävässä vedessä on mahdollista. Ja mikä parasta, se on myös ilmaista.

Mikään suuri kylpylä Baños de Vilo ei ole. Kylpemisallas on halkaisijaltaan muutaman metrin. Kerrallaan sinne ei mahdu kuin kourallinen ihmisiä, mutta rikkipitoisessa vedessä ei ole tarkoituskaan viihtyä varttia kauempaa kerrallaan. Vaihtuvuus on siis hyvä, eli vaikka paikalla sattuisi olemaan paljonkin ihmisiä, omaa kylpyvuoroa ei joudu odottamaan pitkään.

Sopu sijaa antaa. Lähteeseen ei koskaan tarvitse jonottaa pitkään.
Monet paikalliset käyvät vähintään kerran viikossa virkistäytymässä luonnonlähteessä.

Baños de Vilon vesi ei ole varsinaisesti kuumaa. Sen ympärivuotinen lämpötila on 21 astetta, joten se on varsinkin helteellä virkistävä kokemus. Vedessä on rikin lisäksi runsaasi kaliumia, magnesiumia ja typpeä. Se on erityisen hoitavaa erilaisista ihosairauksista kärsiville.

Tuhatvuotinen historia

Tarkkaa historiaa Baños de Vilolle ei tunneta. Arkeologit ovat kuitenkin päätyneet siihen, että ensimmäinen kylpemistä varten rakennettu allas on paikalle tehty jo yli tuhat vuotta sitten. 1700-luvulla paikalla oli isompi kylpylä, jonka tulvat myöhemmin tuhosivat. 1900-luvun loppupuolella Perianan kaupunki otti kylpylän haltuunsa ja kunnosti sen yksinkertaiseksi kylpypaikaksi. Vuosisatoja vanhat kivirakennelmat altaan ympärillä vievät kylpijän ajassa taaksepäin. Kylpeminen on ihmiskunnan vuosituhantinen perinne, eikä ihme, se on luonnon tarjoama ilmainen virkistys- ja parannuskeino.

Baños de Vilon vesi on mineraalien värjäämää ja siinä on ominaistuoksunsa.

- Mainos -

Baños de Vilo löytyy Perianan kylän kupeesta Málagan koillispuolella. Matkaa sinne esimerkiksi Fuengirolasta on noin 80km, autolla siihen kuluu reilu tunti. Käynti kylvyssä on mukava päiväretki. Siihen voi yhdistää vaikkapa patikointia lähiseuduilla tai ajelua upeissa maisemissa. Viñuelan vesiallas on samalla seudulla, sen vesitilanteen näkee hyvin matkalla kylpylään.

Tässä linkki Google mapsiin: Baños de Vilo

Perianan kylässä on muutama mukava ravintola, joista saa hyvää perinteistä espanjalaista ruokaa. Mikäpä sen mukavampaa, kuin nauttia hyvä lounas eksoottisen kylpykokemuksen päälle.

Lähistöllä sijaitsee myös suomalaisten ylläpitämä majatalo Finca la Loma. Yöpyminen siellä on kohtuuhintaista ja henkilökunta lähtee tarvittaessa vaikka opastamaan retken kylpylään.

 

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...