Blogi Pääkirjoitukset

Tervetuloa etelään!

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

 

Tasan vuosi sitten tällä samalla palstalla oli toiveikas pääkirjoitus. Kirjoituksessa uskottiin vakaasti siihen, että syksyllä 2020 turismi Espanjassa käynnistyy ja jouluun mennessä ollaan normaalissa tilanteessa.

No ihan niin se ei mennyt. Tuli toinen aalto ja jouluna kolmas, neljäskin vielä yritti tulla päälle. Maailma on ollut enemmän tai vähemmän suljettuna noin 15 kuukautta.

Koskaan ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa, mutta nyt positiivinen tulevaisuudenusko on huomattavasti vakaammalla pohjalla kuin vuosi sitten. Syynä ovat hyvin edenneet rokotuskampanjat niin Espanjassa, Suomessa kuin muuallakin Euroopassa. Esimerkiksi täällä Andalusiassa 70%:n immuniteettia edellyttävä laumasuoja saavutetaan kuluvan kesän aikana.

Usko tulevaan on palannut. Uusia ravintoloita avataan, vanhat ravintolat palaavat markkinoille uudistuneina ja erilaiset kulttuuritapahtumat heräävät henkiin.

Nyt jo tiedetään, ettei alkava kesä tule missään tapauksessa olemaan Aurinkorannikon turismille huippusesonki, mikäli sitä verrataan vaikkapa kesään 2019. Läheskään kaikki hotellit eivät edes avaa oviaan vielä tänä kesänä, eikä rannoilla tule olemaan erityisen ruuhkaista.

Turismi kuitenkin käynnistyy. Se on koko alueen kannalta kohtalon kysymys. Monelle yrittäjälle turismi käynnistyy liian myöhään, toisaalta nyt esiin astuvat myös uudet innovaattorit, joiden taakkana ei ole vanhentuneet perinteet.

Espanjan testipakko hillitsee ainakin alkukesästä suomalaistenkin saapumista alueelle, mutta loppukesästä ketsuppipullo aukeaa. Ei ole mitään syytä olla uskomatta siihen, että ensi syksynä Aurinkorannikolla aikaansa viettää enemmän iloisia suomalaisia kuin koskaan ennen. Tervetuloa etelään, niin uudet kuin vanhatkin muuttolinnut ja viikkoturistit.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa