Lukuaika: Tässä ovat myydyimmät autot Aurinkorannikolla – kärjessä supersuosittu halpamalli

Tässä ovat myydyimmät autot Aurinkorannikolla – kärjessä supersuosittu halpamalli

Málagan maakunnan myydyimmät uudet autot ovat keskihintaisia ja juuri sopivan kokoisia Espanjan Aurinkorannikon teille.

Uusia autoja virtaa Espanjan Aurinkorannikolla yhä enemmän. Tuoreiden virallisten tilastotietojen mukaan uusien autojen rekisteröinnit Málagan maakunnassa ovat kasvaneet 4,5 prosenttia tähän mennessä. Uusia autoja on rekisteröity tammi-syyskuussa yli 17 000 kappaletta.

Tiedot perustuvat espanjalaisten autonvalmistajien yhdistyksen Anfacin sekä jälleenmyyjien (eli autokauppiaiden) yhdistyksen Faconauton tilastoihin.

Maakunnan ylivoimaisesti myydyin auto oli Dacia Sandero (707 myytyä autoa), peräti 33 prosentin erolla toiseksi eniten rekisteröityyn Toyota C-HR -crossoverin (469 rekisteröintiä).

Dacia Sandero on halpa, mutta siinä yhdistyvät edullinen hinta ja tarvittavat varusteet. Sen saa jopa nestekaasumoottorilla varustettuna ekologisena mallina. Kuva Sanderosta on tämän artikkelin pääkuvana.

- Mainos -

Sinällään auton suosiota Málagassakaan ei voi pitää yllätyksenä, sillä Dacia Sandero oli vuonna 2022 koko Euroopan ostetuin auto kaikkien uuden auton ostaneiden yksityisasiakkaiden keskuudessa, jo kuudetta vuotta peräkkäin.

Sandero maksaa Espanjassa uutena 13 000 euroa

Suomessa Dacia Sanderon saa uutena vajaalla 17 000 eurolla. Espanjassa hinnat alkavat 13 000 eurosta.

Dacia on alunperin romanialainen autonvalmistaja. Vuodesta 1999 lähtien ranskalainen Renault on omistanut koko tehtaan.

Lue myös: Pula uusista autoista huolestuttaa autovuokraamoja

Toyota CH-R oli Málagan maakunnan kakkosena uusien autojen rekisteröinnissä.

Pikkumaasturit vahvoilla

Toiseksi eniten Málagan maakunnassa rekisteröitiin tammi-syyskuun aikana 2023 Toyota C-HR -autoja. Se on näppärän kokoinen hybridi-crossover. Hinta uutena on Espanjassa alkaen 29 000 euroa.

Pronssille ylsi Seat Arona, suosittu pienikokoinen city-maasturi. Espanjassa valmistettu pikkumaasturi maksaa uutena vajaa 20 000 euroa. Sitä myytiin 426 kappaletta.

Neljäntenä on on MG ZS, kompakti kiinalaisvalmisteinen SUV, joita tänä vuonna on ajaettu uutena Espanjan Aurinkorannikon teille 405 yksilön verran.

Espanjalaisvalmisteinen Seat Arona ylsi pronssille.

Viidennellä sijalla on suosittu maasturi KIA Sportage, 390 myytä autoa.

- Mainos -

Seuraaville sijoille sijoittuvia on myyty kaikkia noin 300 kappaleen verran alkuvuoden aikana 2023: Toyota Corolla, Toyota Yaris Cross, Fiat 500, Seat Ibiza, Citroen C4, Renault Clio, Renault Captur, Nissan Qashqai, Opel Corsa ja Peugeot 2008.

 

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...