Lukijat äänestivät: nämä ovat Andalusian nähtävyyksien kirkkaimmat helmet

Fuengirola.fi kysyi lukijoiltaan, mikä heidän mielestään on Andalusian hienoin nähtävyys. Nämä nousivat lukijoidemme suosikeiksi.

Janne Leipijärvi
Janne Leipijärvi
3 min lukuaika
Alhambra on Andalusian ykkösnähtävyys lukijoiden mielestä. Kuva: Janne Leipijärvi.

Andalusia on matkailijalle jotakuinkin pohjaton lähde, joka tarjoaa nähtävää ja koettavaa niin luontonsa, rakennelmiensa kuin tapahtumiensakin puitteissa ympäri vuoden.

Jylhät vuoristot, joista korkeimmat ovat talvisin lumihuippuisia, luonnonpuistot jotka avaavat näkymät alueen monipuoliseen kasvistoon ja eläimistöön, toinen toistaan upeammat hiekkarannat, unohtamatta uskomattoman rikasta kulttuuriperintöä, sekä paikallisen väestön esimerkillistä kykyä juhlia.

Siinä vain pintaraapaisu syistä jotka tekevät eteläisestä Espanjasta yhden kiehtovimmista matkakohteista jopa koko maailman mittakaavassa.

Kansa on puhunut

Kysyimme Fuengirola.fi lehden lukijoilta, mikä heidän mielestään on Andalusian nähtävyyksistä ykkönen. Vastauksia tuli tuhatmäärin, ja nyt on aika listata äänestyksen viiden kärki.

- Mainos -

Samalla Aurinkorannikon suomalaisen matkatoimiston, Meriatur.comin kokenut opas Anssi Marstela (AM) vinkkaa omat suosikkinsa näistä kohteista.

1. Granadan Alhambra

Alhambran nouseminen lukijoiden ykkössuosikiksi ei liene yllätys. Granadan ylpeys nousee usein matkailualan tutkimuksissa yhdeksi koko Espanjan tärkeimmistä turistikohteista. Tässä kyselyssä se sai yli neljänneksen kaikista äänistä.

AM: Lähettiläiden sali on yksi kiinnostavimmista huoneista. Se oli sulttaanin valtaistuinsali, siellä on edelleen seinissä alkuperäistä 1300-luvulta peräisin olevaa mosaiikkia ja alkuperäinen setripuinen katto, niin ikään 1300-luvulta.

2. Rondan rotko

Puolentoista tunnin automatkan päässä Fuengirolasta sijaitsee Ronda, jonka ainutlaatuinen nähtävyys on kaupungin kahtia jakava yli 100 metrin syvyinen rotko sekä sen ylittävät sillat. Rondan nimesi ykköskohteeksi 17% vastaajista.

AM: Rotkon ylittävä puente nuevo on upea ja kannattaa myös laskeutua alas rotkoon, josta sillan ja koko rotkon näkee eri perspektiivistä. Ja vaikkei härkätaistelu kiinnostaisikaan, kannattaa samalla reissulla tutustua myös kaupungin ykkösmonumenttiin härkätaisteluareenaan, joka on nykyaikaisen härkätaistelun kehto.

3. Caminito del Rey

Vajaan 80 kilometrin päässä Fuengirolasta sijaitseva Caminito del Rey, kuninkaan polku, on yksi Málagan maakunnan ehdottomista helmistä. Vastaajistamme sen nosti ykköseksi 12%.

AM: Vuosien tauon jälkeen näistä jylhistä vuoristomaisemista ja korkeuseroista pääsee jälleen nauttimaan, kun uusittu Caminito del Rey avattiin yleisölle vuonna 2015.

4. Rannat

Noin joka kymmenes vastaaja oli sitä mieltä, että Andalusian parasta antia ovat sen upeat hiekkarannat. Andalusialla on merenrantaa yli 1000 kilometriä, joten valinnanvaraa riittää.

- Mainos -

AM: Upeita rantoja on toki koko Andalusian mitalla, mutta varsinkin kesän hellekaudella kannattaa suunnata Atlantin puoleisille rannoille. Siellä on hienoa valkoista hiekkaa, vähemmän ruuhkaa ja sekä veden että ilman lämpötila selvästi viileämpi kuin Välimeren puolella.

5. Córdoban moskeijakatedraali

Kuva: Diego Allen / Unsplash

Tämä helmi rakennettiin alun perin 700–900-luvuilla moskeijaksi, kunnes 1500-luvulla Kaarle V:n luvalla moskeijan sisälle rakennettiin katolinen katedraali.

AM: Moskeijakatedraalin ehdoton helmi on alkuperäinen Quibla-seinä ja siinä oleva mihrab-syvennys, jotka on päällystetty 900-luvulta peräisin olevalla bysanttilaisella mosaiikilla.

Fuengirola.fi -lehden lukijoiden Top 5 Andalusian nähtävyyksistä:

  • 1. Granadan Alhambra, 26% kaikista äänistä
  • 2. Rondan rotko, 17%
  • 3. Caminito del Rey, 12%
  • 4. Rannat, 11%
  • 5. Córdoban moskeijakatedraali, 6%
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *