Tarvitaan lottovoitto ryypätä Suomessa

Sanotaan, että aika kultaa muistot, mutta oman käsitykseni mukaan ravintoloiden ryöstöhinnoittelu on Suomessa lisääntynyt. Kiitos verotuksen ja kiinteistöjen omistajien tuloksen tavoittelun.

Nykypäivän hinnoilla Helsingin keskustassa tavallisen työläisen on turha lähteä huutelemaan baareihin.

Muutama päivä ennen joulua olin entisen kantapaikkani, Stadin keskustan halvimman ”räkälän” pikkujouluissa. Kahdeksan tunnin ekskursion jälkeen laskua oli kertynyt vajaat 40 euroa – ei paha. Koska ilta oli vielä nuori, päätin pyörähtää muutamassa tunnetussa karaokekuppilassa.

Ensimmäisessä törmäsin ex-tyttöystävääni, jolle kohteliaana miehenä tarjosin Coronan ja gin tonicin. Sieltä matkani jatkui taksilla kolmanteen anniskeluravintolaan.

- Mainos -

Kyseisessä paikassa nautin lähinnä olutta ja lonkeroa. Taisin kyllä tarjota jollekin runsaan 30 euron hintaisen Long Island Ice Tean.

Aamulla laskiessani käteistä luulin hävittäneeni seteleitä. Rahaa oli palanut runsaat 200 euroa.

Kun siitä vähennetään räkälä, taksit ja ex:lle tarjoilu sekä Long Island Iced Tea, niin onnistuin kuluttamaan vajaassa kolmessa tunnissa itseeni noin 80 euroa. Vielä 00-luvun alussa satasella pärjäsi koko päivän.

Uutenavuotena lähdin Turkuun Naimaan – siis ravintola Naimaan. Siellä keskustelin asiasta ystäväni, ravintoloisija Sedu Koskisen kanssa.

Naiman tilat ovat palvelleet keski-ikäisiä turkulaisia runsaat 15 vuotta, mutta nyt Sedu haluaa tehdä yökerhoon nuorennusleikkauksen. Ai miksi?

Perinteiseen dokaamiskulttuuriin tottuneet yli 40-vuotiaat eivät enää käytä rahaa ravintolapalveluihin.

Nykypäivän trendi suurkaupungeissa lähentelee määrällisesti espanjalaista juomakulttuuria. Nuoret ostavat illan aikana muutaman kalliin, mutta laadukkaan drinkin.

Mika Heikkilä

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...