Lukuaika: Tältä näyttää Espanjan tuleva kuningatar armeijassa – prinsessa Leonor ryönäsi aseen kanssa

Tältä näyttää Espanjan tuleva kuningatar armeijassa – prinsessa Leonor ryönäsi aseen kanssa

Armeijaa käyvä Espanjan kruununprinsessa Leonor, 17, suoritti vaativan taistelurataharjoituksen. Aikanaan Leonorista tulee maan ensimmäinen naispuolinen armeijan ylipäällikkö.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika
Espanjan prinsessa Leonor armeijan vihreissä, ase kädessä.

 Espanjan prinsessa Leonor, 17, aloitti sotilaskoulutuksensa viime vuoden elokuussa 2022. Nuori kruununperijä valmistui opinahjostaan keväällä 2022 ja lähti armeijaan kesälomansa jälkeen.

Prinsessan on määrä palvella jokaisessa Espanjan asevoimien haaroista, eli maavoimissa, ilmavoimissa ja merivoimissa.

Hän aloitti armeijataipaleensa maavoimista yleisessä sotilasakatemiassa Zaragozan kaupungissa. Sitten on vuorossa on laivasto ja sitten ilmavoimat.

Koillis-Espanjassa sijaitseva Zaragoza on Zaragozan maakunnan ja Aragonian itsehallintoalueen pääkaupunki. Se on Espanjan viidenneksi suurin kaupunki (661 000 asukasta), hitusen Málagaa väkirikkaampi.

- Mainos -

Prinsessa Leonorilla on pian juhlaviikot: hän vannoo sotilasvalansa 7. lokakuuta ja täyttää 18 vuotta 31. lokakuuta.

Prinsessa Leonor ja muut kadetit naureskelivat jonossa.
Leonor joutui myös veden varaan taisteluradalla.

Kymmenen vuorokautta taisteluradalla

Espanjan kuningashuone on julkistanut runsaasti kuvia ja tietoja kruununprinsessan armeija-ajasta.

Keskiviikkona (20.9.) kuningashuone jakoi julkisuuteen poikkeuksellisen vauhdikkaita kuvia, joissa prinsessa nähdään tositoimissa: kasvot maalattuina, rynnäkkökiväärin kanssa, maastossa ja ampumaradalla.

Kuvissa näkyy Leonor eri vaiheissa syyskuisia koulutusharjoituksia, jotka kestivät kymmenen vuorokautta San Gregorion harjoitusalueella Zaragozan sotilasakatemiassa. Kadetit viettivät päivät ja yöt kentällä suorittaakseen niin kutsutun ”taisteluradan läpimenon”.

Kenraalijohtaja Manuel López Pérezin mukaan tämän koulutusjakson aikana kadetit oppivat sotilaalliset perusteet: koulutuksen, kenttäharjoitukset ammunnan parissa, taisteluradan läpimenon ja topografisen suunnistuksen.

Kuningashuoneen mukaan ”prinsessa on nyt suorittanut sotilaallisen peruskoulutuksen taistelijana”, joka sisältää ”moraalisen ja sotilaallisen koulutuksen sekä opetusta aseista ja varusteista harjoitusten ja muiden tehtävien kautta”.

Prinsessa Leonor luki karttaa taisteluradalla.
Näin sujuu kruununprinsessalta ammunta!
Taistelurataharjoitus kesti kymmenen päivää ja yötä.

Leonor seuraa isänsä jalanjäljissä

Prinsessa Leonor on Espanjan kuninkaan Felipe VI:n ja kuningatar Letizian esikoistytär ja Asturian ruhtinatar.

Prinsessa Leonorilla on pikkusisko, prinsessa Sofía, 16. Isänsä noustua valtaistuimelle on Leonor kruununperimysjärjestyksessä ensimmäisenä.

- Mainos -

Lue myös: Kuningaspari vierailee parhaillaan Málagassa

Leonor seuraa perheensä jalanjäljissä.

Prinsessan isä, kuningas Felipe, kävi läpi tyttärensä kanssa identtisen koulutusjakson jokaisessa asevoimien haaroista. Saman teki myös Leonorin isoisä, vuonna 2014 kruunusta luopunut entinen kuningas Juan Carlos.

Leonorin myötä Espanja varautuu myös historialliseen muutokseen.

– Tulevaisuudessa armeijan ylipäällikkö tulee olemaan nainen. Viime vuosinahan me olemme tehneet kovasti töitä sen eteen, että asevoimissa olisi entistä enemmän naisia,  Espanjan puolustusministeri Margarita Robles totesi.

Kuten Tasavallan presidentti Suomessa, Espanjassakin asevoimien ylipäällikkö on maan hallitsija eli kuningas tai kuningatar.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *