Lukuaika: Syksyn ensimmäinen kaksipäiväinen retki: Suosikkiopas Anssi Marstela johdattaa sherrybodegaan, Cádiziin ja Tarifaan.

Syksyn ensimmäinen kaksipäiväinen retki: Suosikkiopas Anssi Marstela johdattaa sherrybodegaan, Cádiziin ja Tarifaan.

Maailmankuulu sherrykaupunki Jerez ja Länsi-Euroopan vanhin kaupunki Cádiz ovat jälleen lokakuussa kiehtovan kaksipäiväisen retken pääkohteet. Matkan kruunaa vierailu Tarifan pikkukaupungissa.

Matka alkaa sherryn saloihin perehtymisellä Jerezissä, vuonna 1835 perustetussa kuuluisassa Gonzáles Byass Tio Pepe -bodegassa. Ryhmä pääsee tutustumaan sherryviinien valmistukseen tässä perheyrityksessä, joka toimii jo viidennessä polvessa.

Retken alkajaisiksi tutustutaan sherryn saloihin.

Perheyrityksen vanhin bodega Tio Pepe on myös yksi koko Espanjan tunnetuimmista tuotemerkeistä. Ympäri maailmaa se tunnetaan myös oivaltavasta logostaan – viinipullon mallisesta hahmosta, joka on pukeutunut punaiseen sombreroon ja takkiin.

Cádiz ihastuttaa luonteellaan

- Mainos -

Jerezistä matka jatkuu Atlantin rannalle Cádiziin. Provinssin pääkaupungin asemasta huolimatta Cádiz on saanut jereziläisiltä lempinimen pueblo de Jerez, Jerezin kylä. Cádizissa on nimittäin vain reilut 110 000 asukasta, kun taas Jerezissä asukkaita on noin 212 000.

Cadizin katedraali meren puolelta.

Vain 12 neliökilometrin kokoinen kaupunki on joka suunnasta meren rajaama, ja näin ollen asutus on asettunut hyvin tiiviille alueelle. Pienuudestaan huolimatta kaupunki on vilkas, ja vanhan keskustan tapasbaarit ja terassit täyttyvät paikallisista niin valoisaan kuin pimeäänkin aikaan.

 

Vuonna 1492 alkaneen Amerikan valloituksen jälkeen Cádiz toimi maantieteellisesti otollisen sijaintinsa ansiosta porttina uuden maailman ja Euroopan välillä, houkutellen myös paljon ulkomaalaisia. 1700-luvulle tultaessa Cádizista oli muodostunut kansainvälisesti merkittävä keskus.

Kaupunkiin kohosi useita nykypäiviin säilyneitä nähtävyyksiä, kuten barokkia ja uusklassismia edustava katedraali. Cádizin katukuva poikkeaa monen andalusialaisen kaupungin arkkitehtuurista. Ruutukaava suorine katuineen ja talot tuulelta suojaavine erkkereineen aikaansaavat jopa keskieurooppalaisen vaikutelman.

Merten kohtaaminen Tarifassa. Vasemmalla Välimeri, oikealla Atlantin valtameri.

Takaisin Aurinkorannikolle matkataan Tarifan kautta. Tässä mm. surffareiden suosimassa pikkukaupungissa jää hyvin aikaa lounaaseen sekä paikan omatoimiseen kiertelyyn ennen kotiinpaluuta. Nähtävää riittää paljon mm. vanhassa arkkitehtuurissa. Erikoisuutena voit käydä vaikka kävelemässä laiturilla, jonka toisella puolella on Välimeri ja toisella puolella Atlantin valtameri.

Meriatur.com:n retki järjestetään 6.–7.10. Lisätiedot ja varaaminen osoitteessa Meriatur.com.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...