maanantai, maalis 4, 2024

Superpesiksen avaus oli menestys – Lapua ja Hyvinkää avausvoittoihin

Superpesiksen kausi avattiin viidettä kertaa Fuengirolassa. Lauantaina pelasivat naiset ja sunnuntaina miehet. Yleisöä riitti runsaasti molempiin otteluihin.

-Varsinkin naisten matsi lauantaina oli positiivinen yllätys. Paikalle saapui liki 1300 katsojaa, mikä on hurja määrä. Sunnuntaina paikalla oli lähes 1600 katsojaa. Sekin on hyvä luku, varsinkin, kun Espanjan helle helotti melkoisen kuumana, sanoo IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää.

Lauantaina ottelu eteni tiukoissa merkeissä. Ensimmäisellä jaksolla ainoastaan Lapuan Virkiä onnistui tekemään yhden juoksun. Toinen jakso olikin sitten melkoista ilotulitusta. Siinä taottiin yhteensä 14 juoksua, joista 8 Lapualle ja 6 Joensuulle. Näin Lapuan Virkiä nappasi kauden avausvoiton puhtaasi 2-0-

Naisten matsissa Lapuan kenttä piti paremmin, vaikka vauhtia riitti myös Joensuun jaloissa.

Miesten ottelu IPV:n ja Tahkon välillä oli tiukka. Ensimmäinen jakso päättyi vierasjoukkueena pelanneen Tahkon voittoon juoksuin 2-5. Toisella jaksolla juoksut tasattiin 2-2, joten Hyvinkää onnistui lopulta nappaamaan voiton 0-1. niukasti.

- Mainos -

Jatko vaakalaudalla

Jani Valkeapää on ollut koko Fugepesiksen alullepanija ja moottori. Hän siirtyy pesäpallon parista jääkiekkojoukkue Saipan toimitusjohtajaksi. Miten Fugepesiksen jatkon käy, siitä alkaa keskustelu heti miten.

-Ajattelen että liiton on otettava enemmän vastuuta järjestelyistä. Nyt tämä on mennyt menestyksekkäästi IPV:n toteuttamana, mutta jatkossa se voi olla hankalaa. Neuvottelut alkavat varmaan saman tien ja toivotaan, että löytyy hyvä yhteistyö liiton, Superpesiken ja joukkueiden kesken, että touhu jatkuu.

Jani Valkeapää toivoo Fugepesikselle hyvää jatkoa, vaikka siirtyykin itse muihin tehtäviin.

Myös Aurinkorannikon suomalaisyhteisön kannalta olisi suotavaa, että ratkaisu jatkoon löytyisi. Superpesisviikko piristää mukavasti kevättä. Nämä ovat juuri niitä aikoja, kun iso osa suomalaisista matkaa kotisuomeen. Tapahtuma tuo mukanaan reilusti turisteja´, jotka käyttävät reilusti alueen suomalaispalveluja.

Tänä vuonna pesiksen ohessa järjestettiin FugeFiesta niminen oheistapahtuma ravintola Kukossa. Perjantaina ja lauantaina mentiin perinteisten tanssien merkeissä, Tanssipammaus -orkesterin solisteina nähtiin Hanna Hirvonen ja Jaska Mäkynen. Sunnuntain päätösbileitä tahdittaa The Party Fellows -niminen bileryhmä.

Fugepesiksen VIP -katsomossa herkuteltiin. Pääyhteistyökumppanina oli Barona. Kuvassa oikealla Baronan maajohtaja Marianne Eliasson.
Mieskuoro Örisevät kajautti ottelujen alussa maakuntalaulut.
Avausmatsin voittajien oli helppo hymyillä.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen, kuvat: Saana Pihlajaniemi, AP
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä mieltä olet Suomen poliittisista lakoista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...