Suosikkiretki: Sherrybodegan kautta Cádiziin ja Arcos de la Fronteraan

 

Maaliskuun 19. ja 20. päivä matkatoimisto Meriatur vie bussilastillisen kulttuurinnälkäisiä matkaajia tutustumaan Cádizin provinssiin. Andalusian eteläisimmän provinssin saloihin retkeläiset opastaa Anssi Marstela.

Matka alkaa sherryn saloihin perehtymisellä Jerezissä, missä vierailukohteena on vuonna 1835 perustettu kuuluisa Gonzáles Byass Tio Pepe -bodega. Vierailun aikana ryhmä pääsee tutustumaan sherryviinien valmistukseen.

Gonzáles Byass on perheyritys jo viidennessä sukupolvessa. Nykyään sillä on kuusi bodegaa eri puolilla Espanjaa, ja yritys on yltänyt kuudenneksi maailman parhaiden viinivalmistajien listalla.

- Mainos -
González Byass on perinteikäs sherrynvalmistaja jo viidennessä polvessa.

Perheyrityksen vanhin bodega Tio Pepe on myös yksi koko Espanjan tunnetuimmista tuotemerkeistä. Ympäri maailmaa se tunnetaan paitsi maukkaista sherryviineistään myös oivaltavasta logostaan – viinipullon mallisesta hahmosta, joka on pukeutunut punaiseen sombreroon ja takkiin.

Cádiz ihastuttaa luonteellaan

Tio Pepe -bodegasta matka jatkuu Atlantin rannalle Cádiziin. Provinssin pääkaupungin asemasta huolimatta Cádiz on saanut jereziläisiltä lempinimen pueblo de Jerez, Jerezin kylä. Cádizissa on nimittäin vain reilut 120.000 asukasta, kun taas Jerezissä asukkaita on noin 213.000.

Vain 12 neliökilometrin kokoinen kaupunki on joka suunnasta meren rajaama, ja näin ollen asutus on asettunut hyvin tiiviille alueelle. Pienuudestaan huolimatta kaupunki on vilkas, ja vanhan keskustan tapasbaarit ja terassit täyttyvät paikallisista niin valoisaan kuin pimeäänkin aikaan.

Arcos de la Fronterasta avautuu huikaiseva maisema.

Vuonna 1492 alkaneen Amerikan valloituksen jälkeen Cádizin asema merkittävänä kauppa- ja satamakaupunkina vahvistui. Maantieteellisesti otollisen sijaintinsa ansiosta se toimi porttina uuden maailman ja Euroopan välillä. Rikastuvan kaupungin hohto houkutteli puoleensa myös paljon ulkomaalaisia, ja 1700-luvulle tultaessa Cádizista olikin muodostunut kansainvälisesti merkittävä keskus.

Kaupankäynnin vaurastuttamaan kaupunkiin kohosi useita nykypäiviin säilyneitä nähtävyyksiä, kuten barokkia ja uusklassismia edustava katedraali. Cádizin katukuva poikkeaa monen andalusialaisen kaupungin arkkitehtuurista, sillä sinne ei kauppahistorian jäljiltä jäänyt maurilaisia vaikutteita. Ruutukaava suorine katuineen ja talot tuulelta suojaavine erkkereineen aikaansaavat jopa keskieurooppalaisen vaikutelman.

Ensimmäisen päivän aikana retkeläiset tekevät kävelykierroksen vanhassa kaupungissa, jonka jälkeen ilta on vapaata aikaa kaupunkiin omatoimiseen tutustumiseen. Seuraavan päivän aikana vieraillaan katedraalissa ja käväistään myös kauppahallissa.

Tyrskyävät Atlantin rannat antavat Cádizille oman ilmeen.

Kaupunkimaisemista takaisin Aurinkorannikolle ryhmä matkaa Arcos de la Fronteran kylän kautta. Tämä suloinen pikkukylä tarjoaa vastapainoa kaupunkimaisemille, sillä 30.000 asukkaan kylä kohoaa keskellä Cádizin vuoristoa.

- Mainos -

Marena Ahonen

Retki järjestetään 19.–20.3.

Lisätiedot ja varaukset täältä:

https://meriatur.com/kauppa/Shop/?tab=retket

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 23.3.2018

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista