Matkailu

Sierra Nevada, Manner-Euroopan eteläisin laskettelukeskus

Veleta-vuoren huipulta aukeaa kaunis näköala.

Sierra Nevada on uskomaton paikka. Voit mennä aamulla alppitasoiseen laskettelukeskukseen ja ajaa iltapäiväksi Välimeren hiekkarannalle ottamaan aurinkoa.

 

 

Sierra Nevada on unelmakohde seikkailijalle, joka haluaa päästä laskettelemaan tai lumilautailemaan, nauttien samalla auringonpaisteesta ja hohtavan kimaltavista hangista. Vain reilun parin tunnin automatkan päässä Fuengirolasta sijaitseva laskettelukeskus on Manner-Euroopan eteläisin.
Loistavan sijaintinsa puolesta Sierra Nevada tarjoaa hauskan mahdollisuuden lasketella ensin lumisilla huipuilla, ajaa sen jälkeen kiemuraisia vuoristoteitä alas pakkasesta lämpöön ja pulahtaa sen jälkeen vaikka uimaan mereen. Granadan keskustasta on hiihtokeskukseen alle 30 kilometrin matka. Costa Tropicalin kauniille rannoille ajaa noin tunnissa.

Mahtavat näkymät

Sierra Nevadan hiihtokeskuksen sesonki kestää yleensä marraskuulta toukokuulle. Aurinko paistaa yli 300 päivänä vuodessa, mutta lunta silti riittää. Hiihtokeskus sijaitsee yli kahden kilometrin korkeudessa, jossa lunta sataa runsaasti, ja loput hoidetaan lumitykillä.
Vähän yli kahdessa kilometrissä sijaitsee pieni alppikylän tunnelmaa huokuva Pradollano, joka on täynnä ravintoloita, terasseja ja välinevuokraamoita. Sinne yleensä ajetaan ensin, kun saavutaan Sierra Nevadaan. Pradollanosta voi hankkia myös hissiliput rinteisiin.

Pradollanon kylästä löytyy useita välinevuokraamoita.

Päivälippu aikuiselle kustantaa noin 38-48 euroa riippuen sesongista. Hiihtovarusteet ovat joissakin vuokraamoissa todella edullisia, jopa 10-20 euroa koko setti päivän tarpeisiin.
Ruuhkaisina sesonkiaikoina kannattaa kuitenkin varautua maksamaan varusteista enemmän. Ruuhkaisinta laskettelukeskuksessa on viikonloppuisin ja espanjalaisten loma-aikoina.
Borreguiles rinneravintoloineen ja -terasseineen sijaitsee hieman ylempänä. Pradollanosta sinne pääsee helposti vaikkapa gondolihissillä noin kymmenessä minuutissa. Borreguilesista matka jatkuu tuolihisseillä ylöspäin, josta lähtee loivia aloittelijoille ja keskitason laskijoille suunnattuja rinteitä.
Hurjapäät voivat jatkaa matkaa vielä ankkurihissillä ylöspäin melkein Veleta-vuoren huipulle, josta aukeaa mahtavat näköalat. Korkein kohta on noin 3300 metrin korkeudessa.

Laskettavaa riittää

Sierra Nevadan laskettelukeskuksessa aika ei käy pitkäksi, sillä lasketeltavia rinteitä on yhteensä 131. Niistä 45 on tasoltaan helppoja, 19 erittäin helppoja, 53 vaikeita ja seitsemän erittäin vaikeita. Lisäksi lumipuistossa on seitsemän lautailijoille suunnattua temppurataa.

Poutaisella säällä Sierra Nevadassa kelpaa lasketella. Rinteitä riittää 110 kilometrin edestä.

Pituudessa lasketeltavaa riittää Sierra Nevadan merkityillä rinteillä yhteensä 110 kilometriä. Pisin lasku on yli kuuden kilometrin mittainen, joten mäki ei ihan heti lopu kesken. Hissejä on yli 20.
Laskettelemaan mennessä kannattaa pitää mielessä, että ylhäällä vuorilla aurinko on petollisen polttava varsinkin valkoisen lumipeitteen keskellä. Kasvot kannattaa siis suojata hyvin auringolta.
Puurajan yläpuolella sijaitsevat rinteet joudutaan välillä sulkemaan kovan tuulen takia. Välillä taas pilvet valtaavat huiput, jolloin pilven sisällä laskiessa ei eteensä näe kuin muutaman metrin.
Poutaisella säällä Sierra Nevada on kuitenkin maisemiltaan aivan omaa, huikeaa luokkaansa.

Aurinkorannikolla voi kätevästi yhdistää laskettelun ja golfin. Sellaisia matkoja on tarjolla vaikkapa täällä: https://meriatur.com/sierra-nevada-ski-golf-costa-del-sol/

Sonja Riihikangas

 

Mitä pidit jutusta?
+1
71
+1
17
+1
1
+1
2
+1
0
+1
2

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä suunnitelmia sinulla on juhannukseksi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa