Lukuaika: Suomitunnelmaa Suomi Villagessa

Suomitunnelmaa Suomi Villagessa

Fuengirolan yläpuolella aivan moottoritien vieressä ihmisiltä ja kaupungin hälinältä piilossa on suuri aidattu leirintäalue Camping Suomi Village. Se on monen suomalaisen karavaanarin talvikoti.

Alue on aukaistu vuonna 2005 ja se sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Fuengirolan keskustasta vuoristossa omassa rauhassaan.

Alueen porttien sisäpuolelle pääsee kelloa soittamalla. Tunnelma porttien sisäpuolella on rauhallinen, vaikka alueella on autopaikkoja yli sata. Kesää lähestyessä kuitenkin noin viidesosa paikoista on tyhjänä, mutta talvea vasten marraskuussa alue on jälleen loppuunmyyty ja paikkoja saa vain odottamalla jonkun poistuvan.

- Mainos -

Campingin Suomi Villagessa talviaikaan suurin osa kävijöistä on suomalaisia, mutta tällä hetkellä majoittujia on kymmenestä eri maasta. Osa suomalaisista on palannut jo takaisin Suomeen kesän ajaksi, mutta palaavat takaisin ennen talven alkua. Alueella on mahdollisuus asua kiinteästi mobil homessa, mutta alueelle saa saapua omalla autolla. Yöpyminen esimerkiksi teltassa on myös mahdollista, jos alueelta vain löytyy vapaata tilaa. Lemmikkien kanssa saapuminen alueelle on myös mahdollista, kun vain ottaa niitä koskevat säännöt huomioon.

Vaikka alueella tontit sijaitsevat lähekkäin, on jokainen piha oma alueensa. Lähes jokaisesta pihasta löytyy toinen toistaan kauniimpia puutarhoja, terasseja ja istutuksia. Alueella taivasta peittää korkeat puut, jotka tekevät alueelle sopivasti varjoa. Camping-alueella maisemistakaan ei ole pulaa, sillä alueen reunoilta avautuu näkymät suoraan kauniiseen vuoristoon sekä merelle.

Camping Suomi Villagen yksi vahvuuksista on ehdottomasti sen yhteisöllisyys. Alueella kaikki tuntevat toisensa ja yhteistyötä tehdään kaikkien kesken. Parhaimmillaan naapurit ovat tunteneet toisensa jo monia vuosia. Alueen vakioasukkaat ovat yhdessä kehittäneet ja rakentaneet alueelle erilaisia aktiviteetteja. Sinne on yhteistyöllä rakennettu esimerkiksi perinteinen suomalainen sauna, jossa on myös suihku. Sauna lämpiää päivittäin ja se sijaitsee aivan alueella olevan uima-altaan vierellä. Uima-allas on käytössä ympäri vuoden.

Camping-alueen asukkailla on käytössä eri puolilla aluetta siistit ja suuret vessat sekä pesutilat. Pyykinpesuun on myös mahdollisuus. Alueelta löytyy ulkoa myös grillauspaikkoja, joita asukkaat voivat käyttää vapaasti.

Alueella on yhteistä tekemistä viikon jokaiselle päivälle. Päivien aikana on mahdollisuus osallistua ulkopelien lisäksi virkistystiloissa järjestettäviin bingoiltoihin ja karaokeen. Virkistystiloista löytyy myös kirjasto sekä mahdollisuus esimerkiksi pieneen kuntoiluun ja biljardin pelaamiseen.

Asukkailla on myös joka päivä mahdollisuus ostaa lounas alueen kahvila-ravintolasta, jossa toimii myös baari. Ravintolan vieressä on katettu terassi ja ulkoalue, jossa iltaa voi istua viihtyisästi porukalla. Camping-alueelta järjestetään myös kuljetuksia säännöllisesti kaupungin keskustaan ja takaisin muutaman kerran viikossa.

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...