Lukuaika: Suomalaiset elokuvat palaavat Aurinkorannikolle

Suomalaiset elokuvat palaavat Aurinkorannikolle

 

Reilu vuosi sitten pandemia pysäytti Fugen Elokuvan Ystävät -elokuvakerhon (FEY) toiminnan. Noin kerran kuussa kotimaisia uutuuselokuvia Fuengirolassa, Cine Alfilissa näyttäneen kerhon toimintaa ollaan nyt käynnistelemässä pikkuhiljaa uudelleen.

Kuten on selvää, pandemian edelleen jyllätessä toiminta on ainakin aluksi pienimuotoisempaa.

– Tällä hetkellä FEY:n toiminnassa ei ole muita kuin minä. Katsotaan sitten myöhemmin, todennäköisesti syksyllä, miten jatketaan. Olisihan se hienoa, jos tähän saisi vanhan tutun jengin mukaan, mutta se vaatii kyllä leffateatterin mukaan saamista, toteaa FEY:n puuhamies Marko Leino.

- Mainos -

Cine Alfil -elokuvateatteri, jossa FEY:n elokuvat aiemmin näytettiin, on tosiaan suljettu, eikä sen tulevaisuudesta ole tällä hetkellä tietoa. Niinpä tarvittiin uusi esityspaikka, joka löytyi Centro Finlandiassa sijaitsevasta Ravintola Kukosta.

Kukkoon on tulossa kolme metriä leveä valkokangas, jolta elokuvia voidaan katsella. Toiminta käynnistyy alkuun koeluontoisesti, elokuvalla Metsäjätti, joka nähdään sunnuntaina 4.4.

– Tällä aloitetaan ja katsotaan, onko kiinnostuneita riittävästi. Jatko suunnitellaan sen mukaan, Leino kertoo.

– Myös Metsäjätti -elokuvan tuottanut Solar Films on liikkeellä puhtaasti elokuvakulttuuri mielessään. Solarin toimitusjohtaja Jukka Helteen omin sanoin: ”Pääasia että saadaan leffa näkymään ja kansalle viihdettä.” Tämä ensimmäinen kerta on siis ikään kuin harjoittelua, jotta nähdään, kuinka homma ylipäätään ravintolamiljöössä toimii, Leino jatkaa.

Se, että elokuvaa ei katsota teatterissa, vaan ravintolassa, vaikuttaa epäilemättä kokonaiskokemukseen.

– Onhan se uhka, mutta toki myös mahdollisuus. Tarjoilu pelaa koko elokuvan esityksen ajan, joten meno on arvatenkin rennompaa, hieman erilaista ainakin, Leino arvioi.

– Tietenkään teknisesti ravintolassa ei ihan kyetä tavoittamaan teatterisalin laatua. Leffat ajetaan tuotantoyhtiön toimittaman nettilinkin kautta projektoriin ja heijastetaan 150 tuuman valkokankaalle. Äänentoistohan Kukossa on huippuluokkaa, joten sen suhteen en usko ongelmia olevan, hän lisää.

Jatkon suhteen kaikki on Leinon mukaan vielä auki.

- Mainos -

– Tässä vaiheessa ainoastaan tämä 4.4. näytös on varma. Edetään nyt rauhassa ja katsotaan, mitä tästä yhteistyökumppanien kanssa kehkeytyy. Tässähän voi avautua mahdollisuuksia vaikka mihin: yksityisnäytökset tutulle porukalle ruokineen, juomineen ja niin edelleen.

– Kaikkein tärkeintä tässä vaiheessa on kuitenkin se, että ihmisille on erilaista kulttuuritarjontaa vallitsevasta tilanteesta huolimatta. Heti järjestetään tämän ensimmäisen näytöksen jatkoksi muitakin, jos kysyntää vain riittää, Marko Leino lupaa.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...