Ravintolat

Skandiherkkuja Marbellan rannalla

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Pohjanmeren ravut maistuvat Välimeren lajitovereitaan raikkaammilta.

Ravintolaretki Marbellan rantakadulle kannattaa tehdä. Aurinkoinen iltapäivä ja raikas rapuleipä Waterfront -ravintolassa on pistämätön yhdistelmä.

Ravintolaretki Marbellan rantakadulle kannattaa tehdä. Aurinkoinen iltapäivä ja raikas rapuleipä Waterfront -ravintolassa on pistämätön yhdistelmä.

Jukka Honkanen osti ruotsalaisen yhtiökumppaninsa kanssa Waterfrontin viime kesänä. Helmikuusta saakka hän on ollut yksin ravintolan peräsimessä.

-Alkuvuodesta tapahtui paljon positiivisia asioita. Asiat selkeytyivät ja Petri Välimaan sekä Pia Räsäsen ilmestyminen ravintolan keittiöön asetti viimeisetkin palaset kohdilleen. Nyt ravintolamme keskittyy skandinaaviseen ja välimerelliseen keittiöön. Varsinkin skandiannoksista on tullut paljon kiitosta, Honkanen kertoo.

Päivä, jolloin testiryhmämme lähti Fuengirolasta ajelemaan kohti Marbellaa oli täydellinen. Kevään ensimmäisiä hellepäiviä, rantakadulla kulki massoittain iloisia ihmisiä. Fuengirolalaisen näkökulmasta pieni piipahdus naapurikaupunkiin on aina virkistävää, vähän kuin ulkomailla kävisi.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Petri Välimaa ja Pia Räsänen tulivat selkeyttämään Waterfrontin ruokalistan. Ravintoloitsija Jukka Honkanen on tyytyväinen muutoksiin.

Pohjanmeren rapuja

Sitten itse asiaan, eli syömään. Petri ja Pia toivat aluksi lohipastramia. Tämän kevyesti pannulla pyöräytetyn herkun juju oli sen kanssa tarjoillussa fenkolissa. Tilli-sinappikastike kruunasi makunautinnon. Savustettu ankarinta sai lisätwistin inkivääristä ja appelsiinista, annoksen visuaalinen voitto oli kirkkaan keltainen kurpitsa pyre.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Lohipastramin kruunaa fenkoli.

Waterfontin listalta löytyy monta skandinaavista klassikkoa silakoista ja toast skagenista lähtien. Me saimme kunnon katkarapuleivän, Räkmackan. Ravut ovat peräisin Pohjanmereltä ja ne on käsin kuorittu. Sen huomasi, purutuntuma oli miellyttävä ja maku raikas. Majoneesia oli sopivasti, se ei peittänyt herkullisia makuja. Waterfont tekee leipänsäkin itse, joten rapujen alla oli hyvää tavaraa, ei supermarketin bulkkileipää. Tuli mieleen matkat Tanskan lautalla, siellä sai suunnilleen yhtä hyvää ja fressiä rapuleipää. Ehdoton klassikko ja herkku.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Pääruokana maistelimme paikan päällä savustettua lohta. Kypsyys on ratkaiseva tekijä tässäkin herkussa. Petri ja Pia tietävät, milloin lohi on parhaimmillaan. Tillillä maustetut uudet perunat ja sopivan etikkaiset hölskykurkut olivat mainio lisäke.
Jälkkäreille löytyy aina tilaa, vaikka olimmekin jo syöneet runsaasti. Kokoelma talon jälkiruokia näytti herkulliselta. Tumma suklaakakku, creme brulé ja marjaisa jogurtti olivat upea päätös herkulliselle aterialle.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Waterfrontin jälkiruokapaletti on värikäs.

Waterfront jätti positiivisen muiston. Ravintolan sijainti on yksi Marbellan parhaita Paseo Maritimolla. Terassilta on mukava katsella merelle. Ravintolan kohdalta lähtevät vesibussit Puerto Banukseen tuovat näkymään mukavasti elämää.

PASEO MARITIMO MARBELLA
Av. Duque de Ahumada 16
+34 699 04 79 55

http://www.waterfrontmarbella.com

Antti Pekkarinen

Lisää vinkkejä hyvään ruokailuun:

https://fuengirola.fi/ravintolat

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Normaalia kohti

Lähes nollasta lähdettiin. Nyt ollaan jo samalla pelikentällä normaalivuosien kanssa. Pientä...

Viikon kysymys

Mitä mieltä olet koronapassista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa