Lukuaika: Silen Bandin matka rannikon ykkösbilebändiksi

Silen Bandin matka rannikon ykkösbilebändiksi

Silen Band on tällä hetkellä yksi rannikon suosituimmista livebändeistä. Silen Bandin keikka tarkoittaa aina hauskoja bileitä.

Silen Bandin juuret ovat Markku Silenin Suomen bändi Ultimo Nortessa. Yhtye otti ohjelmistoonsa Carlos Santanan musiikkia. Santanan soittamisen myötä Silen löysi musiikillisen kotinsa.

Ultimo Norte teki ensimmäisen Espanjan kiertueensa vuonna 2015. Silen asui jo tuolloin talvet Espanjassa ja hän halusi perustaa bändin myös Aurinkorannikolle. Silen Bandin perustajajäseninä olivat legendaarisena blueslaulajana tunnettu Harri ”Pikkis” Karen, Tane Siltanen, Harri Nikkinen ja useampia eri rumpaleita.

Pikkis Karen ja Markku Silen.
Takapenkillä Pikkis Kanen ja Tauno Siltala. Edessä Janne Malms ja Markku Silen.

Ensimmäiset keikat tehtiin Nuriasol ravintolassa Fuengirolassa vuonna 2015.

- Mainos -

Ennen koronaa Silen Bandin laulusolisteina vaikuttivat Pikkiksen lisäksi Johanna Mäkelä ja Ismo Virlander.

Harri Nikkinen, Johanna Mäkelä, Ismo Virlander ja Markku Silen.

Silen Bandin nykyiseen rumpaliin Gustavo Gottardiin Silen tutustui Marbellan suositussa live-musiikkiravintolassa La Catarinassa. Siellä järjestetään vieläkin joka viikko muusikoille avoimia jamitilaisuuksia, joissa Silen soitti ensimmäistä kertaa Gustavon kanssa ja pyysi tämän mukaan kokoonpanoonsa.

Gustavo on tunnettu espanjalainen ammattimuusikko, joka on ollut mukana lukuisissa kokoonpanoissa, levytyksissä ja myös sooloartistina Marbellan suurimmilla musiikkiklubeilla.

Koronan aikana Markku Silen perehtyi enemmän erilaisiin latinomusiikin tyylisuuntiin ja tapasi La Catarinan jameissa El Salvadorista kotoisin olevan Roland Floresin, joka on laulaja ja perkussionisti. Yhteistyö Rolandin kanssa laajeni myös Silen Bandin keikoille.

Talven 2021/22 aikana bändiin liittyivät espanjalainen Carlos Candela Terry basistiksi ja keväällä 2022 kuubalainen Pablo Contino Sanchez perkussioihin ja laulajaksi.

Alkuperäisjäsenistä mukana ovat vielä Silen ja Harri Nikkinen. He ovatkin yhtyeen ainoat suomalaisjäsenet nykyään.

-Nikkinen on antanut merkittävän panoksen musikaalisten tyylisuuntien muutoksissa. Hän on koko yhtyeen olemassaolon ajan ottanut pitkälti vastuuta esitysten sovituksista, Silen kehuu bändikaveriaan.

- Mainos -

Silen Band on nyt soittanut seitsemän vuotta rannikolla ja saanut erityisesti tänä keväänä mainetta vauhdikkaana bilebändinä. Keikkoja on ollut Fuengirolan lisäksi Marbellassa ja Esteponassa.

 

Markku Silenin kiinnostus Carlos Santanan musiikkiin juontaa juurensa hänen nuoruudestaan 1970-luvulla, jolloin Santana julkaisi ensimmäisen LP-levynsä. Silen hankki kesätöillään samanlaisen kitaran, kuin millä Carlos Santana silloin soitti eli Gibson SG:n. Nyt Silenillä on kitaroita yhteensä jo yli 20 Suomessa ja Espanjassa, joista mieluisin tällä on hetkellä suomalaisen Taisto Heinosen rakentamana VR-25FR TaistoGuitar.

Silen Bandin seuraavalla kevään päättäjäiskeikalla Kukko ravintolassa nähdään bändin lisäksi upea sambatanssijoiden show. Tule mukaan bailaamaan 14.5 klo 20. Liput 10€.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...