Senioriasumishanke Aurinkorannikolla etenee koronasta huolimatta

 

-Maahankinnan perusinvestointi on tehty jo lähes vuosi sitten. Suunnitteluprosessi aloitetaan nyt kun tietyt asiaan vaikuttaneet päätökset Mijasin kaupungin taholta ovat varmistuneet. Järjestimme arkkitehdeille suunnittelukilpailun, jonka perusteella valitsimme Espanjan arkkitehtitoimistoksi Mijasissa sijaitsevan Arqui3 Architectos -firman. Heidän vastuullaan on hankkeen kokonaisvaltainen suunnittelu pääsuunnittelija Mariano Sanchez Marfillin johdolla, Jari Rastas Priima-Yhtiöistä kertoo. Suomesta hankkeeseen on kiinnitetty arkkitehti Caterina Casagrande, Casagrande Arkkitehdeistä.

Suomalaiseen suunnitteluosioon kuuluvat hoiva-asumisen alueet sekä yhteistoiminnalliset alueet toiminnallisesti. Näiltä osin hanke noudatteleekin skandinaavista toiminnallisuutta.

Kohteelle hankittu lähes hehtaarin suuruinen tontti sijaitsee Calahondan ydinkeskustan ja palveluiden välittömässä tuntumassa, liikenteellisesti ihanteellisessa paikassa. Tontti rajoittuu viheralueeseen ja kohteesta tulee olemaan merinäköalat.

- Mainos -

 

– Kohteeseen voidaan enimmillään rakentaa lähes 50 senioriasuntoa, jotka ovat normaaleja korkeatasoisia, pääosin 1-2 makuuhuoneen esteettömiä omistushuoneistoja normaaliin myyntiin ja vuokraukseen. Lisäksi rakennetaan erillinen hoiva-asuntosiipi, johon tulee 12-20 hoiva-asumiseen tarkoitettua huonetta kylpyhuoneineen suomalaista mallia noudattaen. Hoiva-alueella tulee olemaan 24/7 -henkilöstöpäivystys. Tilasuunnitelma päivittyy suunnittelun edetessä.

 

Yhteiset tilat, kokous- ja virkistysalueet, vastaanottotilat, tilava allasalue, sekä viihtyisät puutarha-alueet kuuluvat kokonaisuuteen.

Näkemys oleskelu- ja puutarhatasanteesta. (Arqui Arquitectos)

-Lähtökohtana senioriasunnoissa on, että merkittävä osa asukkaista on täysin omatoimisia. Oletamme, että merkittävällä osalla senioriasukkaista on käytössään oma auto, siksi rakennamme myös suuret parkkihallitilat. Muista kuljetustarpeista meidän on tarkoitus sopia yhteistyökuvioita paikallisten, toivottavasti suomalaisten kuljetusfirmojen kanssa.

 

Calahondan Linnunlaulussa tullaan panostamaan talotekniikan sekä energiatehokkuuden suunnitteluun. Priima-Yhtiöt on Suomessa tunnettu energiatehokkaan rakentamisen osaamisestaan. Espanjan tiimiin on jo sitoutettu esimerkiksi Original Energy Finlandin erityisasiantuntijat.

 

- Mainos -

-Kyse ei ole pelkästään energiatehokkuuden näkökulmasta vaan esimerkiksi tehokkaan, asukasturvallisen ilmanvaihdon, asukasviihtyvyyden sekä modernin tekniikan mahdollistavan miellyttävän ja helppotoimisen asumisen ratkaisujen ja innovaatioiden hyödyntämisestä. Lisäksi panostamme asukkaiden yhteisölliseen viihtyvyyteen ja virikkeelliseen toimintaan.

 

Linnunlaulun kokonaisuuteen kuuluu erilaisia palvelupaketteja, ateriapalveluita, virkistys- ja kerhotoimintaa sekä kuljetuspalveluita. Pääoperaattorina tulee toimimaan Andacare S. L. ja muita palveluita tuottavat myös yhteistyökumppanit.

 

-Suunnittelu on hyvässä vauhdissa. Tarkoitus on, että pääsemme rakentamaan vuoden 2022 aikana. Ennakkomarkkinoinnin on tarkoitus alkaa jo ensi keväänä. Seuraamme tarkasti mitä koronan kanssa tapahtuu. Toivottavasti se ei vaikuta aikatauluihimme.

 

-Tavoite on että kohde sopii kodiksi ja käyntikohteeksi eri ikäryhmille alkaen +55 -senioreista. Vireä toiminnallisuus ja pirteä yhteisöllisyys on ”Linnunlaululle” olennaista.

Kaikki hyvät ideat ja ehdotukset ovat tervetulleita, Rastas sanoo.

- Mainos -

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...