Satavuotias legenda laittoi lapun luukulle

Málagan suurimman ostoskadun, calle Lariosin päässä sijaitsevaa Plaza de la Constituciónia on omalta osaltaan reunustanut jo pitkään legendaariseksi muodostunut Café Central. Itse asiassa kahvilan historia on yli satavuotias. Kahvilan tarkkaa perustamisaikaa ei tiedetä, mutta ensimmäiset muistiin merkinnät ja maininnat sitä löytyvät jo vuodelta 1920. Nykyisen omistajasuvun, Pradojen hallussa kahvila on ollut vuodesta 1954.

Yksi merkittävä tekijä kahvilan suosiossa on ollut sen seinässä oleva opastaulu kahvin tilaamiseen. Taulussa on kuvien avulla esitetty, mitä erilaisilla nimikkeillä saa. Taulu on jopa niin kuuluisa, että Café Centralin omistaja Rafael Prado on luvannut luovuttaa sen Málagan kaupungille ja Málagan pormestari Francisco de la Torre lupasi puolestaan, että taululle etsitään sellainen paikka, jossa sitä voivat edelleen ihailla sekä paikalliset että turistit.

- Mainos -

Jos joku ihmettelee, miksi keskimäärin 1500 kahvikupillista päivässä myyvä kukoistava kahvila menee kiinni, niin syitä on kaksi. Ensinnäkin omistaja Rafael Prado on 67-vuotias ja haluaa jäädä eläkkeelle. Toiseksi, liikerakennuksen omistussuhteista johtuen Prado koki ettei kyennyt kehittämään toimintaa haluamallaan tavalla.

Mitä kahvilalle tapahtuu seuraavaksi, sitä ei tiedä edes Prado itse. Kiinnostuneita ostajia on käynyt häneen mukaansa katselemassa paikkoja, mutta toistaiseksi kaikki on vielä auki.

Lähde: Sur

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...