Viihde

Sami Saari – Jazzia ja soulia suomeksi

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Sami Saari nousee sunnuntaina Kukon lavalle.

Sami Saari ehtii etelän lomallaan myös musisoimaan. Hänet nähdään sunnuntaina 31.10. Andalusian Swingbandin solistinina.

 

-Tulin tällaiselle parin viikon mittaiselle urheilulomalle Fuengirolaan. Padelia olen pelannut käytännössä päivittäin, se on hienoa hommaa.

Sami Saari tunnetaan suomalaisen soulin suurmiehenä. Hänet muistetaan soolouransa lisäksi ainakin amerikkalaista a cappella musiikkia esittäneestä Veeti & the Velvets kokoonpanosta, jossa Saaren lisäksi lauloivat Veeti Kallio, Aki Sirkesalo ja Sasu Moilanen.

Musiikkimies ei tietysti malta ihan pelkästään urheilulle omistaa etelän lomaansa. Sopivan tilaisuuden tullen Saari hyppää lavalle. Ensimmäinen tilaisuus aukeni tämän viikon keskiviikkona, kun hän esiintyi yhdessä Seita & Friends yhtyeen kanssa. Soulklassikot upposivat yleisöön hienosti, Saaren omasta hitistä Ainutkertainen kuultiin hieno, loppua kohti kasvava versio.

Soulin lisäksi Saaren sydäntä lähellä on myös jazz-musiikki. Hänellä on ollut jo noin viisi vuotta Jazzpojat niminen yhtye, joka esittää sekä Saaren omia kappaleita, että tuttuja jazzstandardeja suomeksi. Nyt hän vierailee sunnuntaina Andalusian Swingbandin solistina Kukossa.

-Kun aikoinaan ryhdyin laulamaan soulia suomeksi, huomasin, että homma toimii hienosti. Yleisö on varsin vastaanottavaista, kun melodia on tuttu ja sanat omalla kielellä, se on kivaa. Jazzklassikoista esimerkiksi All Of Me on suomenkielisenä Kaikkeni ja My Babe Just Cares For Me on Mun kulta tykkää musta. Näitä varmasti soitellaan sunnuntaina Andalusian Swingbandin kanssa.

Toisena solistina Andalusian Swingbandilla on sunnuntaina loistava trumpetisti Samu Forsblom.

Fuengirolan lomallaan Saari on katsellut seutua vähän normaalia tarkemmalla silmällä.

-Siskoni muutti juuri tänne ja itseänikin alkaa kutkuttaa ajatus enemmän ajan viettämisestä täällä. Täältä löytyy hyviä muusikoita ja muitakin tuttuja, varmasti viihtyisin hyvin. Täytyy pistää harkintaan, fugekärpänen taisi kyllä puraista aika tiukasti, Saari hymyilee.

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa