Lukuaika: Sami Saari – Jazzia ja soulia suomeksi

Sami Saari – Jazzia ja soulia suomeksi

 

-Tulin tällaiselle parin viikon mittaiselle urheilulomalle Fuengirolaan. Padelia olen pelannut käytännössä päivittäin, se on hienoa hommaa.

Sami Saari tunnetaan suomalaisen soulin suurmiehenä. Hänet muistetaan soolouransa lisäksi ainakin amerikkalaista a cappella musiikkia esittäneestä Veeti & the Velvets kokoonpanosta, jossa Saaren lisäksi lauloivat Veeti Kallio, Aki Sirkesalo ja Sasu Moilanen.

Musiikkimies ei tietysti malta ihan pelkästään urheilulle omistaa etelän lomaansa. Sopivan tilaisuuden tullen Saari hyppää lavalle. Ensimmäinen tilaisuus aukeni tämän viikon keskiviikkona, kun hän esiintyi yhdessä Seita & Friends yhtyeen kanssa. Soulklassikot upposivat yleisöön hienosti, Saaren omasta hitistä Ainutkertainen kuultiin hieno, loppua kohti kasvava versio.

- Mainos -

Soulin lisäksi Saaren sydäntä lähellä on myös jazz-musiikki. Hänellä on ollut jo noin viisi vuotta Jazzpojat niminen yhtye, joka esittää sekä Saaren omia kappaleita, että tuttuja jazzstandardeja suomeksi. Nyt hän vierailee sunnuntaina Andalusian Swingbandin solistina Kukossa.

-Kun aikoinaan ryhdyin laulamaan soulia suomeksi, huomasin, että homma toimii hienosti. Yleisö on varsin vastaanottavaista, kun melodia on tuttu ja sanat omalla kielellä, se on kivaa. Jazzklassikoista esimerkiksi All Of Me on suomenkielisenä Kaikkeni ja My Babe Just Cares For Me on Mun kulta tykkää musta. Näitä varmasti soitellaan sunnuntaina Andalusian Swingbandin kanssa.

Toisena solistina Andalusian Swingbandilla on sunnuntaina loistava trumpetisti Samu Forsblom.

Fuengirolan lomallaan Saari on katsellut seutua vähän normaalia tarkemmalla silmällä.

-Siskoni muutti juuri tänne ja itseänikin alkaa kutkuttaa ajatus enemmän ajan viettämisestä täällä. Täältä löytyy hyviä muusikoita ja muitakin tuttuja, varmasti viihtyisin hyvin. Täytyy pistää harkintaan, fugekärpänen taisi kyllä puraista aika tiukasti, Saari hymyilee.

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...