Lukuaika: Sami Kuronen – myötäelävä grillaaja

Sami Kuronen – myötäelävä grillaaja

 

Temptation island on Suomen kohutuin ja keskustelluin tv-ohjlema. Se herättää paljon kiinnostusta, mutta myös moraalista närkästystä. Ohjelmaa kuvataan parhaillaan Marbellan lähistöllä. Tapasimme ohjelman juontajan Sami Kurosen.

– Ihastuin tähän seutuun viime kesänä niin paljon, että puoli vakavissani ryhdyin miettimään asunnon hankkimista täältä. Ihmisen on täällä yllättävän hyvä olla, Kuronen ihastelee.

Ihan heti Kuronen ei ole ainakaan pysyvästi Aurinkorannikolle muuttamassa.

- Mainos -

-En sentään ole vielä käynyt asuntoja katsomassa, mutta kyllä sillä ajatuksella leikittelen. Duunit ovat nykyään sellaisia, että voisin täältä käsin töitä tehdä. Ainoa hidaste tälle haaveelle on se, että minulla on 13-vuotias tyttö. Ehkä täytyy odottaa, että hän käy ensin koulunsa loppuun. Enemmän kuin todennäköistä on, että kun tyttö muuttaa omilleen, katselen täältä mukavan paikan asua.

Houkutus ei kysy paikkaa

Temptation islandia on kuvattu Thaimaassa, Kainuun korvessa, Suomen Lapissa ja Espanjassa. Onko ympäristöllä vaikutusta ohjelman sisältöön?

– Houkutusta testataan ja kyllä se houkutus tulee toppapuvunkin läpi, jos on tullakseen. Ei siinä välttämättä tarvitse vaatteita riisua ja olla 30:n asteen helteessä.

-Kyse on siitä, pystyykö houkutuksen väistämään ja pitämään omasta parisuhteestaan kiinni. Itsekin ajattelin, että talvisessa Lapissa tunteet eivät räiskyisi yhtä paljon kuin etelän lämmössä, mutta ihan sama meininki siellä oli.

Vaikka ihmissuhdeasiat ovatkin samanlaisia kuvauspaikasta riippumatta, ohjelman tekemiseen erilaiset olosuhteet toki vaikuttavat.

-Kun kuvasimme kesällä Kainuussa, päivänvaloa oli riittämiin. Toisaalta iltabileissä aurinko saattoi paistaa, se vähän muutti tunnelmaa. Lapissa kuvattiin talvella ja siellä oli pari tuntia valoa, johon piti mahduttaa kaikki treffit ja aktiviteetit, jotta ne saatiin kuvattua kunnolla. Marbellassa taas on ripaus luksusta, joka tietysti jossain määrin vaikuttaa tunnelmaan.

Tämän kauden jengi

- Mainos -

Temptation islandin kuvaukset pääsivät täyteen vauhtiin toukokuun viimeisinä päivinä. Kausi on kuvattu juhannukseen mennessä.

-Osallistujien keski-ikä on tällä kaudella huomattavasti aiempia korkeampi. Katselin juuri ihmisten esittelyvideot ja minulla on sellainen tunne, että tänä vuonna päästään paljon syvemmälle tunteisiin iltanuotiolla.

Ohjelmaan on otettu mukaan hieman iäkkäämpiä pariskuntia katsojapalautteen innoittamana.

-Nelikymppisellä keski-ikää lähestyvällä pariskunnalla, jolla on takanaan usean vuoden parisuhde ja ehkä yhteistä pankkilainaakin, on paljon kovemmat panokset, kuin parikymppisellä puoli vuotta seurustelleella. Tosin perusasetelma on kuitenkin se sama, pystynkö väistämään houkutuksen.

Ei enää henkilökohtaista

Kuronen on juontanut Temppareita vuodesta 2015 saakka. Nyt kuvattava kausi on yhdestoista. Viime vuosina ohjelmaa on kuvattu pari tuotantokautta vuodessa, nyt on palattu yhteen kauteen.

-Kerran vuodessa antaa katsojillekin vähän odotusta. Itselleni kahden kauden tekeminen vuodessa oli melko kuluttavaa. Elin jonkinlaisessa temppariluupissa kellon, viikon ja vuoden ympäri.  Nyt ehdin tekemään paljon muitakin asioita ja sitten taas intoa riittää Temppareihin.

Kymmenen tehtyä tuotantokautta on opettanut Kuroselle paljon. Myös suhde ohjelmaan ja siinä esiintyviin ihmisiin on muuttunut. Temptation islandissa nähdään paljon särkyneitä sydämiä ja vahvoja tunnereaktioita.

- Mainos -

-Ensimmäisinä tuotantokausina otin ihmisten sydänsurut ja muut särkymiset paljon henkilökohtaisemmin. Edelleen elän ihmisten tunteiden mukana, mutta vuosien mittaan olen onneksi oppinut ulkoistamaan itseäni näistä asioista.

-Myös roolini ohjelmassa on vuosien varrella muuttunut. Aluksi saatoin olla kova grillaaja, joka löi lisää löylyä houkutuksiin. Nykyään olen ehkä enemmän keskusteleva ja myötäelävä. Toivon oikeasti, että ihmiset oppisivat jotain itsestään tällä reissulla. Joko puhumaan tunteistaan tai löytäisivät itsestään uusia puolia. Ehkä kumppanistakin voi löytyä jotain uutta tämän prosessin kautta.

-Se että meillä on täällä asuvia suomalaisia mukana tuotantotiimissä on iso etu, Sami Kuronen kittelee.

Julkisuus luontevaa

Kuronen on tehnyt mittavan uran suomalaisissa medioissa. Hän aloitti radiotyöt jo 15-vuotiaana Uudessa kaupungissa. Sen jälkeen hän on toiminut radiojuontajana monilla asemilla, isoimmat niistä ovat olleet Radio Suomipop ja Radio Aalto. Televisiotyöt hän aloitti juontamalla Unelmien poikamies ohjelmaa noin 15 vuotta sitten. Televisio on vienyt miehen mennessään ja radiotyöt ovat ainakin toistaiseksi jääneet. Televisio on tehnyt Kurosesta yhden Suomen valovoimaisimmista julkkiksista.

-Minulle julkisuus on tullut pikkuhiljaa vuosikymmenten aikana. Jos se olisi tullut hetkessä sormia napsauttamalla, siinä olisi voinut mennä nuppi sekaisin.  Olen totuttautunut julkisuuteen vuosien mittaan ja siitä on tullut ihan luonnollinen osa arkea. Koetan aina löytää ajan kaverikuville ja pienille juttutuokioille.

Julkisuudella on kääntöpuolensa, se tuo aina joitain rajoitteita elämään.

-Jos esimerkiksi treffailen uusia ihmisiä, haluan pitää ne hetket poissa julkisuudesta. Julkisiin ravintoloihin ei tutustumisvaiheessa viitsi mennä, siitä ei halua lukea seuraavan viikon seiskasta.

Tuotemerkki Kuronen

Kuronen on osannut myös hyödyntää julkista imagoaan. Hänen nimellään myydään tällä hetkellä kolmea eri viiniä ja tulossa on uusia aluevaltauksia.

– Katsojat ja seuraajani sosiaalisessa mediassa ovat kyselleet, että koskas tulee markkinoille Kurosen nuotiomakkara. Kypsyttelin ajatusta ja olin yhteydessä pieneen toimijaan Liedon lihakauppaan.  He Innostuivat brändätystä makkarasta heti. Tällä viikolla tulee myyntiin kaksi erilaista Kurosen grillimakkaraa, perusgrilleri ja savuinen chilimakkara. Reseptejä ja koostumusta hiottiin pitkään Liedon lihakaupan kanssa, nyt tuote on kunnossa.

Viini- ja makkarabisnes ovat Kuroselle hauskoja kokeiluja. Minään suurina liiketoimina hän ei ole niitä ajatellut.

– Hyvin on kauppa käynyt, punaviiniä meni kuukaudessa niin paljon kuin Alko arvioi menevän puolessa vuodessa. Vaikka minun prosentuaalinen osuuteni yhden viinilaatikon hinnasta onkin minimaalinen, kyllä niistä silti kiva summa kertyy. Ei niillä sitä Marbellan asuntoa osteta, mutta ehkä niillä käsirahan saa ansaittua.

Kuroselle on tärkeää, että hän pystyy seisomaan nimellään myytävien tuotteiden takana.

-Punaviinin valitsivat alkon asiantuntijat ja nimekkäät sommelierit, valkoviinin valitsin itsen noin kymmenen esitellyn rieslingin joukosta. Näistä tuotteista ei tule tippaakaan noloa oloa, vaikka oma nassu onkin pullon kyljessä.

Mitäs jos?

Kuten aiemmin todettiin, Kurosella on 13-vuotias tytär. Mitäpä juontaja tuumaisi, jos oma tytär 18 vuotta täytettyään ilmoittaisi hakevansa mukaan Temptaion islandiin.

-Tottakai hän täysi-ikäisenä saisi tehdä oman päätöksensä, mutta kyllä varmaan sellaisen henkilökohtaisen iltanuotion takapihalla järjestäisin. Siinä kohtaa sanoisin, että kun minä jään pois näistä hommista niin voit mennä. Kyllä yksi Kuronen Temppareissa saa riittää.

-Olen joskus miettinyt, lähtisinkö itse mukaan ohjelmaan. Ehkä parikymppisenä sinkkuna olisinkin voinut lähteä pitämään hauskaa, en kyllä parisuhteessa olevana olisi nuorempanakaan lähtenyt.

 

Kuka:

Sami Kuronen

–Tv- ja radiojuontaja, ääninäyttelijä

-Syntynyt 21.1.1974

-Parisuhde status avoin

-Yksi tytär, Oona 13

-Viinin ystävä, lempirypäle riesling

-Intohimoinen ruokaharrastaja

-Seiskan lukijat valinneet seksikkäimmäksi kesäkolliksi

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen Kuvat: Teemu Laitinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...