Säiden tekemät tuhot halutaan siivota ennen pääsiäistä

Alkuviikolla riehunut voimakas myrsky teki rumaa jälkeä kautta Aurinkorannikon. Kaupungeilla on nyt palava kiire siivota sotkut ennen tärkeää pääsiäisviikonloppua.

Kuivan ja leudon talven jälkeen maaliskuu ja huhtikuun alku ovat tuoneet tullessaan Aurinkorannikon alueelle, ja laajemminkin koko Espanjaan, poikkeuksellisia sääilmiöitä. Maaliskuu oli monin paikoin sateisin koko kirjatun historia aikana. Sen lisäksi muutaman viikon sisään peräti kolme calima-ilmiötä toi Saharan hiekkaa taivaan täydeltä.

- Mainos -

Näistä ensimmäinen ja etenkin toinen aalto olivat niin voimakkaita, ettei vastaavaa ole nähty miesmuistiin. Kun calimaan yhdistyivät vielä sateet, sotki taivaalta langennut kurasade kadut, talot, autot, luonnon ja oikeastaan kaiken muunkin.

Tämän viikon alussa, maanantaina ja tiistaina, iskivät sitten rannikkokaupunkien rannoille paikoin jopa 10-metriset mainingit, jotka yhdessä kovan myrskytuulen kanssa sotkivat ja hajottivat paikkoja vain muutamaa päivää ennen turismille tuiki tärkeätä pääsiäisviikonloppua.

Myrskyn tuhot

Myrkyn nostattamat aallot tekivät tuhojaan laajasti koko Málagan provinssin rannikolla. Osansa saivat Málaga, Marbella, Fuengirola, Nerja, Torremolinos ja monet muut.

Fuengirolan osalta pahimmin tuhoja kärsivät El Castillon, keskustan ja Carvajalin ranta-alueet. Tosin täysin ilman vaurioita ei selvitty muillakaan rannoilla.

Rantojen siivoamiseksi sekä hajonneiden paikkojen ja infran korjaamiseksi aloitettiin työt välittömästi myrskyn laannuttua. Sen jälkeen töitä on tehty yötä päivää. Kaupungin rantojen kimpussa on häärinyt peräti 150 henkilön joukko, jossa on mukana normaalin rantojen kunnosta huolehtivan henkilöstön lisäksi mm. poliisi, palokunnan, vesilaitoksen ja monien muiden sidosryhmien työntekijöitä. Tarkoituksena on luonnollisesti saada rannat jälleen edustuskuntoon mitä pikimmin.

Provinssilta rahaa

Málagan provinssin kaupunkien yhteishallinto on myöntänyt avustuksia viimeaikaisten poikkeuksellisten sääilmiöiden jälkien siivoamiseen. Yhteensä rahaa jaetaan 20 miljoonaa euroa. Näin on tarkoitus helpottaa sekä Saharan hiekkasotkujen että myrskytuhojen korjaamista.

- Mainos -

Rahat jaetaan kaupunkien asukasluvun mukaan. Pienimmän summan, 100.000 euroa per kaupunki, saavat ne kunnat joissa on alle 500 asukasta. Maksimiavustuksen 493.500 euroa saavat ne 12 kaupunkia, joiden asukasluku on yli 30.000.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi, kuva: Fuengirolan kaupunki
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...