Blogi Pääkirjoitukset

Rukkasia nostelemassa

Syksyn tullen nähdään, kuinka moni Aurinkorannikon suomalaisyrittäjä jättää palaamatta kesälomilta. Viime aikojen uutiset Espanjan toisesta korona-aallosta ovat varmasti saaneet monen mietteliääksi. Suomessa kesämökin rannalla istuessa on saattanut käydä mielessä vanhaan kotimaahan jääminen ja elämän rakentaminen jälleen kerran alusta. Ajatus on ymmärrettävä, tilanne ei ole helppo.

Kun työt keväällä loppuivat, alueen yrittäjistä paljastui erilaisia piirteitä. Osalta rukkaset tippuivat maahan, alkoi itku ja marina. Ne, joilla rukkaset ovat vieläkin nostamatta, saattaa syksyn tullen sormia palella.

Osa yrittäjistä analysoi tilanteen, lähti sopeuttamaan toimintaansa vallitseviin olosuhteisiin tai etsi uusia tuotteita valikoimiinsa. Osa haki ulkopuolista rahoitusta ja lähti kehittämään ja modernisoimaan toimintaansa tulevaisuutta ajatellen. Vahva oletus on, että Espanjan Aurinkorannikolla nähdään seuraavien kuukausien aikana hillitön digiloikka.

Alkava syksy on monelle kohtalon paikka. Kestääkö kassa vielä yhden huonon jakson. Toivo on nyt lääketieteessä. Toimiva, turvallinen rokote olisi lottovoiton arvoinen uutinen Aurinkorannikon yrittäjille. Se avaisi positiivisen näkymän tulevaisuuteen.

Mikäli hyviä uutisia ei saada, meininki saattaa muuttua Mad Max -elokuvien kaltaiseksi. Vain vahvimmat, luovimmat ja usein röyhkeimmät jäävät henkiin.

Aina on kuitenkin hyvä muistaa, että Aurinkorannikon talous on ihan oma pikku kuplansa. Täällä suhdanteet vaihtelevat normaalimaailmaa vikkelämmin. Alas mennään kovaa, mutta matka kuopan pohjalta vuoren huipulle on myös lyhyt. Euroopan ylivoimaisesti paras ilmasto takaa kysynnän palautumisen aina, oli vastassa globaali pandemia, finanssikriisi tai vaikka torakoiden invaasio.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
27
+1
1
+1
3
+1
1
+1
4
+1
1

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä suunnitelmia sinulla on juhannukseksi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa