Lukuaika: Rohkeasti lapsen kanssa ulkomaille

Rohkeasti lapsen kanssa ulkomaille

Aurora ja Jose Tataje muuttivat Suomesta Aurinkorannikolle kolmen pienen lapsen kera. Ennen ulkomaille muuttoa Aurora oli toiminut hoitajana vakituisessa työssä Lohjan ja Salon kaupungeilla, yhteensä yli 14vuotta. Jose puolestaan oli ajanut invataksia Varsinais-Suomen alueella.

Työpaikan löytyminen on vaivatonta.

-Etsimme netistä, laitoimme hakemuksen, kun vastaan tuli Staffpointilla mielenkiintoisen kuuloiset paikat ja ei mennyt montaa päivää, kun meille jo sieltä tulikin soitto, Aurora kertoo.

Sopivaa kotia pari etsi tovin. Sellainenkin löytyi hieman viimemetreillä, kaksi viikkoa ennen muuttoa, suomalaisen välittäjän kautta. Kivoja asuntoja oli paljon tarjolla, mutta lasten vuoksi pariskunta ei olisi halunnut alkuun tilapäistä, ja pidempiaikaisen asunnon etsintä kävi jo ajoittain työlääksi. Aurora ohjeistaakin, että kannattaa ottaa vaikkapa 3-6 kuukauden ajaksi asunto alkuun ja etsiä rauhassa sitten rannikolla sitä omaa, pidempiaikaista asuntoa:.

- Mainos -

-Kun on paikkakunnalla, hahmottaa missä on millaistakin ja millaiselta alueelta haluaa kodin.

Syynä pariskunnan muuttoon oli unelma kodista ulkomailla. Auroran sukujuuria on Ranskassa ja Jose puolestaan on Perussa syntynyt, joten pari koki, että Espanjan Aurinkorannikko on sopiva kompromissi molemmille ja sinne on helppo muuttaa. Aurinkorannikko on verrattain lähellä Suomea, ja sieltä löytyy muitakin suomalaisia.

Lapset olivat muuttoaikeista innoissaan. Ja asioidenhoitaja, gestoria, auttoi alkuun paperiasioissa, kaikki hoituivat ammattimaisesti. Tavarat Suomesta saatiin kivutta rekan matkassa maailmalle. Lapsiperheen kun on pakattava perustavarat jo alkuun matkaan ja koskei kaikkia muistoja eletystä elämästä haluttu hävittää, vaikka paljon myytiinkin, niin tavaraa lähti kaiken kaikkiaan matkaan noin 4 m3.

-Olemme viihtyneet paremmin kuin hyvin. Hieman lapset, joulun lähestyessä, kaipasivat lunta, mutta lämpö ja aurinko kuulemma korvasivat heillekin hyvin Suomen loskan ja pakkaset, kertoo Aurora.

Vapaa-aika menee pitkälti lasten ehdoilla, toki ulkoilmasta nauttien. Sisällä ei perhe juurikaan aikaa vietä.

-Ystäviäkin on jo kertynyt ja heitä näemme usein. Porukalla on mukava lähteä ulos syömään, ulkona syömisen hinnat kun eivät täällä ravintoloissa päätä huimaa. Ja on ihanaa, kun täällä lapset saavat olla lapsia. Suomessa hyssytellään, jos lapset pitävät ääntä, täällä lapset saavat näkyä ja kuulua. Olen miettinyt, että lapsia ehkä kunnioitetaan täällä enemmän. Ja mieltä lämmittää, kun kaduillakin vanhemmat ihmiset haluavat jutella lasten kanssa.

-Lähtiessämme ja yhä edelleen ajattelemme, että täällä se loppuelämän koti nyt sitten on, mutta eihän sitä koskaan tiedä minne se elämä vie, vaikkapa kauemmaksi maailmalle. Nyt on hyvä: On vakituinen työ, mukavia työkavereita, lapsilla tarhat+koulu ja elämä asettunut kaiken kaikkiaan paikoilleen. Töissä on mahtava porukka ja tullaan hyvin juttuun kaikkien kanssa. Meidän tiimeissä on joustavat ja suurimmilta osin, toivottavissa olevat työajat. Ilman kahden eri tiiminvetäjän, Sandran ja Tiian apua, meidän olisi ollut huomattavasti vaikeampaa järjestää lasten vieminen ja hakeminen. Nyt ollaan kaikki yhdessä sumplittu molempien työaikoja, ja kaikki on järjestynyt tosi hyvin. Aluksi toinen meistä teki jopa lyhyempää työpäivää, ja kun au pairikin vielä otti ja lähti, niin Jose sai tehdä töitä kotona etänä, niin saimme lapsetkin hoidettua. Minä taas, koulun alettua, saan aamuvuoron jälkeen haettua lapset ajoissa tarhasta ja koulusta. Ihanaa, kuinka hyvin meitä kuunneltiin ja autettiin.

Mitä sanoisitte Suomessa ulkomaille muuttoa miettiville?

-Lapsiperheelliselle ehdottoman tärkeä on hommata ajoissa asioidenhoitaja. Muutossa on muutenkin niin paljon tehtävää. Gestoria auttaa kaikissa paperiasioissa. Vaikkakin asioiden hoitaja maksaa jonkin verran, niin jokainen häneen kulutettu sentti on ollut kaiken arvoista.

- Mainos -

Jose täydentää vaimoaan.

-Pikku pesämunan säästää ja hommaa asioidenhoitajan, niin ei tarvitse stressata itse niin paljoa. Ja sit ei muuta kuin kohti aurinkoa.

Pariskunnan mukaan Espanjassa on paljon hyvää, lukemattomia syitä asua täällä. He mainitsevat mm. elämisen rentouden, ja tietysti sään. Kaiken kaikkiaan ihmiset saavat kehuja, todella moni on ystävällinen.

-Ehkäpä se on tämä sää, joka saa ihmiset hyvälle tuulelle. Suomesta toki välillä ikävöi joitakin ystäviä ja toki metsää, Jose pohtii.

-Fuengirola on usean kulttuurin/ kansallisuuden sulatusuuni, joten sekaan mahtuu ihmisiä laidasta laitaan, niin hyvässä kuin huonossa, kuten kaikkialla maailmassa. Mutta pääosin porukka on täällä mukavaa ja rentoa, eikä huonoja kokemuksia ei toistaiseksi ole kertynyt, Aurora kehuu uutta kotipaikkaansa.

Loppuun Aurora haluaa vielä huikata.

-Useat vaan unelmoi, että ”sit joskus” teen ratkaisun, ja muutan Espanjaan. Mutta ”se joskus” ei todellisuudessa koskaan tule, ellei päätä, että NYT tehdään se.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...