Matkailu

Reilaamaan turvallisesti kotisohvalta

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Galera Perussa on yksi maailman korkeimmilla paikoilla sijaitsevista rautatieasemista.

Kun neljän seinän sisällä istuminen jatkuu pitkään, alkaa mieli täyttyä matkahaaveista. Kunpa pääsisin jonnekin kauas pois. Onneksi Internetin ihmemaa tarjoaa mahdollisuuksia myös virtuaalimatkailuun. Lähtisitkö vaikka tunnelmalliselle junamatkalle?

Veturien ohjaamoista kuvatuilla videoilla pääsee eläytymään junamatkaan lähes kaikilla aisteilla. Kannattaa asettaa kuva koko näytön tilaan ja kytkeä laite hyvään äänentoistoon. Huikeat maisemat, asemien kuulutukset, moottoriäänet ja kiskojen kolina – ja joissakin kohdin jopa kuljettajan eväspussin rapina – tulevat lähelle.

Nämä matkat ovat ilmaisia ja turvallisia, mutta aivan kaikkea ei voi saada: ravintolavaunun tarjonta ei sisälly palveluun. Ota siis hyvät matkaeväät omasta keittiöstäsi ja istuudu mukavasti. Hyvää matkaa!

Flåm – Myrdal, Norja

Juna kulkee kauniissa norjalaisessa vuoristomaisemassa läpi pikku kylien ja tunneleiden ja ohi kanjonien ja vesiputouksien. Säätilat vaihtuvat matkan aikana vuoristolle tyypillisesti.
Matkan kesto: 42 min

 

Hiroshima – Fuchu, Japani

Keitä kupponen teetä ja nouse Hiroshimasta aamun valjetessa starttaavaan paikallisjunaan. Kunhan ehdimme ulos kaupungista, avautuu perijapanilainen, keväinen maalaismaisema. Pienten asemien hiljaista tunnelmaa, riisipeltoja, vuoria ja siltoja.
Matkan kesto: 3 t 41 min

 

Chosica – Galera, Peru

Tämä korkean paikan junamatka Perun Andeilla alkaa pääkaupungin, Liman, esikaupungista Chosicasta ja päättyy Galeran vuoristoasemalle, joka sijaitsee 4781 metrin korkeudella merenpinnasta. Turvallinen myös korkeuskammoisille.
Matkan kesto: 2 t 20 min (4 osassa)

 

Bar – Bijelo Polje, Montenegro

Matkusta Bar–Belgrad-linjalla Montenegron halki Adrianmereltä ylös vuoristoon. Matkan varrella on pittoreskeja kyliä, 102 tunnelia, 96 siltaa ja 1029 metrin korkeusero.
Matkan kesto: 3 t 26 min

 

Express Line, New York City, Yhdysvallat

Virtuaalinen metromatka Queensista Manhattanille vie keskelle suurkaupungin kiireistä sykettä.
Matkan kesto: 41 min

St. Moritz – Tirano, Sveitsi/Italia

Junaile aurinkoisena kesäpäivänä Alppien yli Sveitsistä Italiaan pitkin Unescon maailmanperintöluetteloon hyväksyttyä Berninabahn-rautatietä. Kiskot kulkevat vuoristokylien, lumihuippuisten vuorten ja kirkkaiden vesien keskellä.
Matkan kesto: 2 t

Näiden esimerkkimatkojen lisäksi tarjontaa on paljon. Voit hakea itse ­lisää virtuaalisia junamatkoja Youtubesta hakusanoilla ”train driver’s view”.

Lähde: Travel and Leisure
www.travelandleisure.com/

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa