-Ajatuksenamme on tarjota asiakkaille jotain erilaista. Jotain sellaista, mikä on alusta saakka meillä valmistettua, ja sellaista, johon ei törmää jokaisessa lähikuppilassa. Näin Alina Laakso määrittelee Homemade Bar & Kitchen ravintolan konseptin.
Laakso ja Alex Breant ovat suomalais-ranskalainen kokkipariskunta. Molemmilla on nuoresta iästään huolimatta vankka kokemus ravintola-alalta. Alex on työskennellyt erilaisissa ravintoloissa useassa maassa aina Uutta-Seelantia myöten.
-Kansainvälinen kokemus auttaa varmasti näkemään, millaisia tarpeita Aurinkorannikon asiakkailla on. Minulla on ranskalainen kokin koulutus, joten se näkyy varmasti jollain tapaa listassamme. Emme kuitenkaan aio ankkuroitua johonkin tiettyyn muottiin, vaan kuuntelemme asiakkaitamme listoja suunniteltaessa, Breant kertoo.
-Seuraamme myös aktiivisesti ravintolamaailman trendejä. Tällä hetkellä monestakin syystä gluteenittomalle ruoalle on kova kysyntä ja siihen pyrimme vastaamaan. Meillä myös vegaani saa vatsansa täyteen, Laakso lisää.
Testi-iltamme alkoi mielenkiintoisella mojito -kuplalla. Se oli pienelle lusikalle kuplan muotoon rakennettu yllätyksellinen herkku. Kun kuplan laittaa suuhun, se ”räjähtää” ja miellyttävä mojito hivelee makunystyröitä.
Alkuruokina nautimme falafelit hummuksen kera. Rakenne oli kohdillaan ja raikas hummus sopi hienosti hentoihin kasvismakuihin. Aluksi saimme myös grillattua naudanlihaa, joka oli pyöritelty maukkaassa soija-inkiväärikastikkeessa.
Pääruokina nautimme kanaburgerin ja ankka cofitin. Burgeri tarjoiltiin bataattiranskalaisten kanssa. Mielenkiintoista oli kanapihvin panerointi. Rapea kuorrutus oli tehty Corn Flakeseilla, mikä oli erittäin toimiva ratkaisu. Myös bataattiranskisten kanssa tarjottu tsatsiki oli maukas yhdistelmä.
-Otamme lähiaikoina myös burgereihin gluteenittoman leivän mahdollisuuden, Alina huikkaa.
Ankka confit oli herkullinen. Liha oli niin mureaa, että irtosi luusta pienellä kopautuksella. Kypsennystä oli varmasti harrastettu pitkään. Ankan kanssa tarjotut yrttiset perunat sopivat mainiosti kokonaisuuteen. Ranskalaista ruokakulttuuria parhaimmillaan.
Homemadessa panostetaan myös viineihin. Ravintoloitsijoilla kävi hyvä tuuri, he muuttivat tietämättään aivan asiantuntevan viinitukkurin naapuriin.
-Lähdemme nyt aluksi liikkeelle espanjalaisista viineistä, jotka ovat vallan mainioita. Olen kotoisin Burgundin alueelta Ranskasta, joten viinit ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Tavoitteenamme on jossain vaiheessa aloittaa myös viinien tuonti suoraan ranskalaisilta tuottajilta.
Viini ja ruoka on Homemadessa hyvää, mutta paikalle kannattaa mennä jo pelkästään hienojen maisemien takia. Ravintolan terassilta aukeaa upea näkymä Benalmádenan huvivenesatamaan ja koko rannikolle.
Ravintolan löytämisessä on omat haasteensa. Se sijaitsee katutasosta katsoen seuraavassa kerroksessa Benalmádenan Paseo Maritimolla. Jos lähtee ”tuuliviiriympyrältä” kävelemään rantakatua pitkin, noin viiden minuutin kävelyn jälkeen löytyy Drunken Sailor -niminen brittipubi. Sen vierestä nousee kapeat rappuset ylös, ja sieltä löytyy Homemade. Mikäli et löydä, älä lannistu, vaan soita ja kysy neuvoa.
HomeMade Kitchen & Bar
Paseo Maritimo, Benalmádena (Las Gaviotas)
Puh. +34 631 472 140
Antti Pekkarinen