Matkailu Ravintolat

Sherbet on varma valinta

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Hauska idea yhdistää sinappisilakka, savulohi ja salaatti. (Kuva: Antti Pekkarinen)

Fuengirolassa pitkään toiminut Don Jésus -ravintola sai uudet omistajat. Nimi on nyt Sherbet ja taso on pysynyt vähintään ennallaan. Jatkossa listalle nousee myös uusia mielenkiintoisia annoksia.

Fuengirolassa pitkään toiminut Don Jésus -ravintola sai uudet omistajat. Nimi on nyt Sherbet ja taso on pysynyt vähintään ennallaan. Jatkossa listalle nousee myös uusia mielenkiintoisia annoksia.

Sherbet tarjoaa tuhtia perusruokaa ensiluokkaisista raaka-aineista valmistettuna.

-Keittiömme on kansainvälinen, siinä on hieman skandinaavista vivahdetta ja totta kai paljon paikallista espanjalaista ruokaa. Pyrimme uusiutumaan päivittäin, eli joka päivä on tarjolla jotain uutta maisteltavaa, kertoo Roman, yksi ravintolan omistajista.

Sherbetin menestyvin konsepti on koko päivän voimassa oleva kolmen ruokalajin tarjous. Tältä usein vaihtuvalta listalta löytyy aina vähintään kuusi alku- ja pääruokavaihtoehtoa sekä lista herkullisia jälkkäreitä. Koko ateria maksaa vain 18 euroa ja se sisältää vielä puoli pulloa viiniä ruokajuomaksi.

Testiryhmämme otti aluksi katkarapu-avokado-cocktailin ja kiinnostavalta kuulostavan savulohi-silakkasalaatin. Cocktail oli mainio, isot ravut olivat myös visuaalisesti näyttäviä. Salaatti oli erinomainen. Sinänsä ruoka oli tehty aivan skandinaavisista raaka-aineista, mutta eipä ole itselle tullut koskaan mieleen laittaa sinappisilakkaa salaattiin. Se on loistava idea, salaatti saa samalla maukkaan kastikkeen.

Pääruokina nautimme paistettua merianturaa ja entrecote-pihvin. Kala oli tuoretta ja juuri sopivan meheväksi paistettu. Liha irtosi ruodosta lähes katseen voimalla. Mukana tullut tartar-kastike oli myös herkullinen, mutta kala maistui sellaisenaan niin hyvältä, ettei kastiketta juuri tarvinnut lisätä. Entrecote oli murea, reilun kokoinen ja kypsyys juuri se mitä pyydettiin. Kermainen pippurikastike kruunasi nautinnon.

Keittiöstä vastaava omistaja suositteli kahta eri jälkiruokaa.

-Sekä tiramisu että suklaamousse on tehty kokonaan ilman sokeria. Kun tumman suklaan ja oikeanlaisen kerman sekoittaa oikeassa suhteessa, makeus tulee niihin itsestään, hän kertoi.

Jälkkäreinä tuli tiramisua ja suklaamoussea valkosuklaakastikkeella. On suorastaan vaikea uskoa, ettei kummassakaan ollut lisättyä sokeria laisinkaan, niin makeita ja herkullisia ne olivat. Tiramisussa maistui mukavasti manteli ja suklaajälkkärissä tumman ja valkoisen suklaan liitto oli onnistunut.

Lista uudistuu heti vapun jälkeen. Siihen tulee lisää skandinaavisia sävyjä ja myös italialaisia. Muutama tuorepasta ja herkullinen risotto löytyvät listalta toukokuusta alkaen.

Sherbet on takuuvarma valinta hyvän perusruoan ystäville. Annokset ovat runsaita ja hintataso kohtuullinen. Ravintola sijaitsee samalla kadulla kuin los Bolichesin Mercadona-market, ”bussikadun” toisella puolella.

Antti Pekkarinen

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa