torstai, helmi 29, 2024

Rafaelin aukio saa uuden ilmeen

Paseo Maritimon ja Avenida de Los Bolichesin välissä sijaitseva Plaza San Rafael käy parhaillaan läpi melkoista muutosta. Marraskuun kolmantena päivänä alkaneella remontilla kohennetaan sekä itse aukiota, että sen laidalla olevaa katua. Esteettisen parannuksen ohella tarkoitus on myös helpottaa kulkua rantakadun ja ns. bussikadun, eli avenida de Los Bolichesin välillä.

Aukion laidalla sijaitsevat parkkipaikat on tarkoitus säilyttää. Sen sijaan aukiolla sijaitseva San Rafaelin obeliski siirretään muualle. Aukion valaistus kokee niin ikään modernisoinnin, kun alueelle asennetaan kauko-ohjattava LED-valaistus.

Myös Rafaelin aukiolla sijaitseva lasten leikkialue uusitaan. Temmeltämiselle saadaan lisää tilaa siirtämällä aukion puita muualle kaupungin katujen varrelle.

- Mainos -

Aukion kunnostustyöt ovat osa hanketta, jolla pyritään työllistämään Fuengirolan asukkaita. Työmaata varten on pystytty palkkaamaan töihin 40 henkeä.

Rafaelin aukion uudistustöiden alkuperäinen budjetti oli noin 700.000 euroa, mutta se saatiin lopulta tingittyä reiluun 530.000 euroon. Työt alkoivat 3.11. ja niille on varattu aikaa 45 päivää. Näin ollen sikäli kuin aikataulu pitää, päästään uusitusta aukiosta nauttimaan vielä tämän vuoden puolella.

Remontin yhteydessä uusitaan vielä yksi oleellinen asia: aukion nimi. Plazaz San Rafael jää historiaan ja uusittu aukio tunnetaan jatkossa nimellä Plaza Pedro Cuevas. Uusi nimi on annettu reilu vuosi sitten edesmenneen pitkäaikaisen kaupunginvaltuutetun ja Los Bolichesin apulaispormestarin mukaan.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä mieltä olet Suomen poliittisista lakoista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...