Potkulautailija kaatui katukuoppaan Fuengirolassa – kaupunki pulitti tuhansien korvaukset

Sähköpotkulaudalla Fuengirolan kaduilla viilettänyt asukas loukkaantui avoimen viemärikannen takia.

Yli kolme vuotta sitten tapahtunut ikävä ja sangen harvinainenkin liikenneonnettomuus Espanjan Aurinkorannikolla Fuengirolassa sai päätepisteen viime viikolla.

Kyse on oikeuskiistasta, jossa sähköpotkulaudallaan ajanut kaupungin asukas loukkaantui, kun törmäsi kadulla ammottaneeseen avoimeen viemäriin. Ilman kantta ollut viemäri sijaitsi kaupungin keskustassa Ramón y Cajal -kadulla.

Onnettomuus tapahtui 8. helmikuuta 2020 noin klo 22.30. Kuskia edustaneen asianajajan mukaan skootteriajaja huristeli kadulla, kun sähköpotkulaudan etupyörä tömähti aukkoon ja suisti kuskin maahan. Kuljettaja satutti molempia käsiään ja toista polveaan.

Lue myös: Isoäiti, 80, jäi sähköpotkulaudan alle ja kuoli – tuli perhelomalle Aurinkorannikolle

- Mainos -

Ruhjeita ja kipsiä

Kaatumista oli todistamassa useampi silminnäkijä ja Fuengirolan paikallispoliisi laati paikan päällä ilmoituksen  onnettomuudesta. Kuski vietiin sairaalaan, missä hänelle diagnosoitiin ruhje vasemmassa kädessä, joka vaati siteen, ja toinen oikeassa polvessa.

Loukkaantuneen kuskin vaivat kuitenkkin lisääntyivät, ja hänen oli käytävä lääkärillä useita kertoja, kunnes hänen kätensä kipsattiin mahdollisen murtuman vuoksi. Lopulta hän sai kuusi kuukautta sairauslomaa vuonna 2020.

Uhri vaati Fuengirolan kaupungilta alunperin 14 000 euron korvauksia.

Lue myös: Suomalaismies joutui sähköpotkulautailijan yliajamaksi Fuengirolassa

9 000 euron korvaukset

Sopimukseen päästiin lopulta marraskuussa 2023.

Fuengirolan kaupungin veden- ja viemärinhankinnasta vastaava yritys Gestagua maksoi potkulautailijalle  9 000 euron korvaukset. Asiaa käsiteltiin Málagan hallintotuomioistuimessakin.

Kaupungin viranomaislähteet vahvistavat, että julkisen sektorin hankintasopimuslain mukaisesti korvausvastuu on ollut Gestagua-yrityksellä.

- Mainos -

 

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi, kuvituskuva ei liity tapahtumaan
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...