Pähkinät 36/23

1. Kenen murhasta tuli kuluneeksi tällä viikolla 60 vuotta?

2. Kuka laulaa tunnusmusiikin 1990-luvun komediassa Pulmuset?

3. Kuinka monta historiallista hetkeä koettiin Miss Universum -kisoissa?

4. Mihin kiertueelle Sami Välimäki valittiin mukaan?

- Mainos -

5. Kuka on jalkapalloilun EM-karsintaotteluiden vanhin maalintekijä?

6. Mitä pastalajia ei valmisteta Suomessa?

7. Mikä oli ensimmäinen elintarvike, joka valmistettiin Rainbow-halppismerkin alla?

8. Mikä on Suomen velkaisin kunta?

9. Kuinka monella lennolla pääsee matkustamaan maailman ympäri?

10. Kuka suomalainen voitti kaksi ottelua Davis Cupissa Kanadaa vastaan?

Vastaukset kuvan jälkeen?

- Mainos -

1. John F. Kennedyn

Yhdysvaltain 35. presidentistä tuli 22.11.1963 neljäs virassaan salamurhattu USA:n presidentti. Murha tapahtui Dallasissa ja siitä tuli kaikkien aikojen salaliittoteorioiden kohde. Tapahtumat tallentuivat yleisön joukossa olleen katselijan kaitafilmikameralle.

2. Frank Sinatra

Frank Sinatra levytti ensimmäisen version Sammy Cahnin ja Jimmy Van Heusenin kappaleesta Love & Marrige vuonna 1955 Capital Recordsille. Seuraavan version hän levytti vuonna 1965 Reprisen Recordsille. Ensimmäinen versio on kuitenkin Pulmuset-sarjan tunnusmusiikki.

3. Kolme

Pakistanin edustajan Erica Robinin päällä nähtiin uimapukukierroksella vaaleanpunainen burkini eli koko vartalon peittämä uimapuku, Nepalin Jane Dipika Garrett oli ensimmäinen Miss Universum -kisoissa nähty pluskokoinen missi, portugalilainen Marina Machete Reis sijoittui ensimmäisenä transsukupuolisena missinä 20 parhaan joukkoon.

4. Golfin PGA-kiertueelle

Sami Välimäki on ensimmäinen suomalainen pelaaja, joka nähdään yhdysvaltain ammattilaiskiertueella. Pelioikeus varmistui viikko sitten Euroopan kiertueen finaaliturnauksessa Dubaissa. Välimäen tulos päätöskierroksella oli +2.

- Mainos -

5. Jari Litmanen

Christiano Ronaldo viimeisteli 128:n maajoukkuemaalinsa Liechtensteinin verkkoon. CR7 oli tuolloin 38 vuotta ja 284 päivää vanha. Litmanen oli mukana 2010 San Marinoa vastaan, kun hän teki viimeisen maalinsa EM-karsinnoissa 39 vuoden ja 270 päivän ikäisenä.

6. Spagettia

Spagetin valmistus vaatii ison tuotantolinjan, jossa on pitkä kuivuri. Viimeiset suomalaiset spagetit myytiin 1990-luvulla Myllyn Paras -tuotemerkin alla. Sarvimakaronia nassuttavat suomalaiset eivät syö tarpeeksi spagettia, jotta kotimaisen toimijan kannattaisi valmistaa kallis tuotantolinja.

7. Rusinat

Rainbow-rusinat saapuivat kauppojen hyllyille 1967. Sen jälkeen tuotemerkki on laajentunut koskemaan yli 1.500 tuotetta. S-ryhmä kertoi lopettavansa Rainbow-halppismerkin ja siirtyvänsä käyttämään yhteispohjoismaista Coop-merkkiä.

8. Lestijärvi

Keski-Pohjanmaalla sijaitsevalla kunnalla on velkaa 19.080 euroa asukasta kohden. Se on noin 2,5 kertaa enemmän kuin keskimäärin. Kunnilla on velkaa noin 7.850 euroa asukasta kohden. Kaiken kaikkiaan 34 kunnalla on velkaa 10.000 euroa asukasta kohden.

9. Kahdella

New Yorkista on suora lento Singaporeen, ja sieltä taas New Yorkin. Ensimmäinen legi kestää noin 18 tuntia ja 40 minuuttia. Toinen legi on noin tunnin nopeampi.

10. Otto Virtanen

Hyvinkäältä kotoisin oleva 22-vuotias Virtanen on kiertänyt ATP Challenger Tourin kisoja. Hän oli parhaimmillaan junioreiden ATP-listalla kuudes. Aikuisten listalla paras sijoitus oli huhtikuussa 2023, jolloin Virtanen oli 109.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...