Polttoaineen hinta putosi alimmilleen kuukausiin – näin halvalla tankkaat Fuengirolassa

Polttoaineen hinnat ovat laskeneet kuuden viime kuukauden alimpiin lukemiin juuri Espanjan pitkän pyhäpäiväputken alla. Katso listaus Aurinkorannikon halvimmista huoltamoista!

Tankki täyteen ja menoksi! Bensiinin ja dieselin hinta Espanjan Aurinkorannikon  huoltoasemilla on nyt halvimmillaan puoleen vuoteen.

Virallisten polttoaineen hintatilastojen mukaan joulukuun hinnat ovat Espanjassa toukokuun lopun tasolla. Pudotus mittareilla on ollut ripeää: bensiinin hinta on laskenut lähes 10 prosenttia siitä lähtien, kun se saavutti vuotuisen huippunsa syyskuussa, kun taas diesel on laskenut lähes 8 prosenttia.

Aurinkorannikollakin bensiinin litrahinta on laskenut Ukrainan sotaa edeltävälle tasolle, vaikka diesel onkin edelleen hieman korkeampi tuohon aikaan verrattuna.

Nykyisillä hinnoilla 55 litran bensiinitankin täyttäminen voi maksaa alle 80 euroa, kun taas dieselajoneuvojen vastaava tankkaus voi maksaa 70 euroa edullisimmilla asemilla.

- Mainos -

Voit katsoa tarkemmat Fuengirola.fi:n kokoamat litrahintataulukot tämän artikkelin lopusta.

Espanjan mittarihinnat alle EU:n

Asiantuntijat kuitenkin varoittavat, että hintojen odotetaan nousevan lähitulevaisuudessa, samoin kuin joulun aikaan tämän kuun lopulla.

Nyt hinnat ovat kuitenkin alhaalla – juuri sopivasti ennen pitkää juhlapyhien putkea, joka alkaa keskiviikosta 6. joulukuuta.

Loppuviikolle osuu kaksi valtiollista pyhäpäivää: keskiviikko 6.12. on Espanjassa Perustuslainpäivä ja perjantai 8.12. on kirkkopyhä Tahrattoman Neitsyen päivä. Ottamalla torstain vapaaksi saa peräti viiden vapaapäivän komean putken eli ns. puenten (silta suomeksi).

Asiantuntijat myös korostavat, että näillä hinnoilla 95-oktaanisen bensiinin hinta pysyy Espanjassa EU:n keskiarvon alapuolella, joka on 1,713 euroa litralta, ja euroalueen keskiarvon alapuolella, joka on 1,762 euroa. Dieselhinnan osalta Espanjan keskihinta on myös EU:n keskiarvon alapuolella, joka on 1,693 euroa, sekä euroalueen keskiarvon alapuolella, joka on 1,719 euroa.

Plenoil-ketjun huoltoasemalta Fuengirolassa saa Espanjan Aurinkorannikon edullisinta dieseliä.

Diesel 1,28 ja bensa 1,37 euroa

Polttoaineen hintoja maassa ministeriön valvonnassa seuraava verkkosivusto tietää kertoa, että maanantaina (4.12.) Málagan maakunnan halvin bensiinilitra oli Torremolinosissa hintaan 1,379 euroa, ja maakunnan halvinta dieseliä taas sai Fuengirolasta hintaan 1,283 euroa.

Torremolinosin hinta oli Plenoil-ketjun Cañada de los Cardos -kadulla sijaitsevalta kylmäasemalta ja Fuengirolan hinta samaisen Plenoil-firman asemalta Alcalde Clemente Díaz Ruiz -kadulla.

Tiistaina 5.12. dieselin hinta on hivenen noussut: litra maksaa halvimmillaan 1,327 euroa Fuengirolan Plenoil-asemalla sekä liki sen vieressä sijaitsevalla toisella edullisista hinnoistaan tunnetun Ballenoil-ketjun kylmäasemalla (1,328 €).

Ballenoil-ketjun asema Fuengirolassa on myös edullisimmasta päästä.

- Mainos -

 

 

Inflaatio tasaantuu

Merkittävä osa Málagan ja koko Espanjan kuluttajahintaindeksin maltillisuudesta marraskuussa johtuu polttoaineiden hintojen halventumisesta.

Lokakuussa hinnat nousivat, kun bensiini kallistui, nyt ne kuitenkin tasaantuvat, koska polttoaineet ovat edullisempia.

Viimeisimmän Kuluttajahintaindeksin (IPC) ennakkotiedon mukaan ostoskorin hinta nousi viime kuussa 3,2 prosenttia, mikä on kolme kymmenystä vähemmän kuin lokakuussa. Tämän tiedon perusteella inflaatio tasaantuu verrattuna lokakuuhun, jolloin hinnat nousivat 3,5 prosenttia.

 

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...