(…) (…)

Pieni on kaunista

Kalamiehiä on kaiketi karkeasti kahdenlaisia: niitä jotka saavat kalareissulla kalaa ja niitä jotka saavat kalareissulla krapulan. Toki jotkut saavat sekä kalaa että krapulan, ja jotkut jäävät ilman kumpaakin.

Itse saan tavallisesti yhden ahvenen. Pienen.

Mutta kivaa kalassa yleensä on. Varsinkin kun oman pojan kanssa istuskelee veneessä kesäyöhön vaipuvassa suomalaisessa kesämaisemassa ja siinä sitten naureskellaan että tuleekohan seuraavaksi särki vai räkäkiiski.

Näiltä pohjilta voit ehkä kuvitella, että ihmetykseni oli melkoinen kun luin huijauksesta joka oli paljastunut kalastuskilpailuissa Yhdysvalloissa (tietysti).

Kisan voittajajoukkue Jacob Runyan ja Chase Cominsky jäi punnitustilaisuudessa kiinni siitä että he olivat täyttäneet kalansa painoilla. Lisäkiloja oli haettu mm. lyijykuulia ja kalafileitä(!) pyydystettyjen kalojen sisään tunkemalla.

Tässä vaiheessa vielä lähinnä nauratti. Mutta olisittepa nähneet kilpakumppanien reaktiot!

Netissä leviävällä videolla näkyy sellaista raivoa, että naurelu vaihtui vähitellen epäuskoiseen tuijotukseen. Suomeksi ne eivät siellä osaa kirota, mutta kaikki muut sadattelut maan ja taivaan väliltä kuultiin. Pari heppua näytti siltä että aortta räjähtää justiinsa.

Poliisin kutsuminen, rikosilmoituksen tekeminen ja oikeuteen meneminen tulivat periamerikkalaiseen tapaan puheeksi vasta noin kahden sekunnin jälkeen huijauksen paljastumisesta.

Kilpailunjohtaja joutui vakavissaan kuuluttamaan, että huijareihin ei saa käydä käsiksi. Kalastuskilpailussa. Leppoisa meininki.

Aivan hitusen paremmin aloin ymmärtää kanssakalamiesten raivareita, kun kävi ilmi että kilpailussa oli 30.000 dollarin pääpalkinto. Mutta siinäpä se onkin. Kun laitetaan kalastuksen kaltaiseen touhuun tuollainen rahapalkinto, niin koko homma on pilalla.

Minä istun mieluummin pojan kanssa soutuveneessä ja syötän kaloille kastematoja.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on lempisienesi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...