Perjantain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 17.5.219

Málagasta löytyy useita yksinomaan lapsille suunnattu ruokaravintoloita, joiden idean voisi tiivistää, että ”Onnellinen lapsi, onnelliset vanhemmat”. Asia on pinnalla siksi, että em. ravintoloita saatetaan tarvita lisää, sillä turisteille Espanjan lapsiystävälliset ravintolat ovat hyvin mieluisa kokemus. Selkeästi lapsille suunnattuja ravintoloita löytyy Málagasta useita, ja ohessa muutamia nimiä, joiden perusteella paikat on helppo löytää vaikka googlaamalla:

Bendito Perrito Hot Dog Bar, Mafalda en Pedregalejo, Restaurante bar El Ojopatio en Teatinos, Poppins en Alhaurín de la Torre, Restaurante Dalí, La Mafia se sienta a la mesa, La Scala Ristorante, Parada en la Granja, Restaurante La Grada.

Kommentti: Espanjassa miltei kaikissa ravintoloissa suhtaudutaan lapsiin äärimmäisen positiivisesti, toisin kuin kirnupiimää ryystävän kansan maassa. Kenties suurin ero maiden välillä on se, että Espanjassa lapsi tulkitaan maksavaksi asiakkaaksi, jonka mielipidettä ja viihtyvyyttä arvostetaan. Mikroruuan luvatussa maassa lapset koetaan pääsääntöisesti epätoivotuiksi häiriöiksi ravintoloissa, joiden suurimpana asiakasryhmänä ovat halvinta keskiolutta ryystävät ”työn sankarit” ja joiden viihtyvyyttä pyritään suojelemaan kieltämällä lapsilta ajoittain jopa läsnäolo ravintolassa.

Voimakkaasti kohonneet vuokrien tasot ovat nostaneet häätötapausten määrää Madridissa, mutta puolestaan laskenut Barcelonassa. Viime vuonna maksamattomien vuokrien vuoksi häädettiin Madridin ja Barcelonan alueilla asunnoistaan reilut 11.000 vuokralaista. Asuntovelallisia jotka eivät kyenneet maksamaan korkojaan pankille häädettiin samoissa kaupungeissa noin 3.000 kappaletta.

- Mainos -

Kommentti: Jos ja kun asuntojen korot joskus palaavat normaaleille tasoilleen ajautuvat kymmenet tuhannet velalliset tilanteeseen, jossa tuskin selviävät koroistaan. Tällöin paukahtaa markkinoille voimakas ylitarjonta asuntojen suhteen, joka voi romahduttaa hintoja suurestikin, sillä pankkien pyrkimyksenä on usein myydä velalliset asunnot mahdollisimman nopeasti pois ajoittain jopa hinnasta välittämättä. Jos olet asuntovelallinen ja haluat viettää huoletonta elämää Espanjassa, suosittelen pohtimaan vakavasti kiinteitä korkokantoja…

51-vuotias uimari hukkui eilen Fuengirolan Playa Carvajalin uimarannalla.

Hieman sakkaavaan uusien asuntojen myynnin vuoksi osa uusien asuntojen rakennuttajista pyrkii lykkäämään rakennustöitä tulevaisuuteen. Tämä on osin ymmärrettävää, sillä jos markkinat hiipuvat, lienee järjetöntä tuottaa uusia asuntoja ”tyhjän pantiksi”. Lisäksi osalle rakennuttajista sopimusrikkeistä koituvat maksut saattavat olla kannattavampia, kuin uusien asuntojen myyminen alle suunnitellun markkinahinnan.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...