Blogi

Pelle Miljoona

Pelle Miljoona Oy esiintyi viime viikonloppuna loppuunmyydyllä Fugefestillä. Ennakko-odotukset olivat korkealla, joskin myös pelonsekaisia aavistuksia oli ilmassa. Kaikki meni hienosti, lähes eläkeikäiset soittajat hoitivat tonttinsa erinomaisesti, soitossa kuului ja näkyi positiivinen energia ja musisoinnin ilo.

Pelle Miljoona (Petri Tiili) on kulttuurielämässä harvinainen hahmo. Hän valitsi jo nuorena miehenä tinkimättömän taiteilijan uran, vaikka kouluttautuikin ohessa peruskoulun opettajaksi. Hän ei ole ikääntyessäänkään antanut periksi sovinnaisuuden säännöille. Pelle elää omaa unelmaansa ja uskoo siihen, että soittamalla voi parantaa maailmaa.

Pahin julistaja Pellestä on hioutunut pois. Hän ei enää saarnaa sormi pystyssä yhteiskunnan epäoikeudenmukaisuuksista, vaan tuo viestinsä esille verhotummin. Pienen ihmisen puolesta kasvottomia vartijoita vastaan hän laulaa edelleen, vaikkei Väkivalta ja päihdeongelmat -kappaleen kaltaisia konkreettisia syytöksiä enää esitäkään.

Nostalgia on usein typerryttävää ja ajatuksia tappavaa. Pelle Miljoona Oy:n keikalla viime lauantaina näin ei ollut. Lavalta säteili soivaa energiaa, raakaa voimaa ja anarkiaa. Pelle, Andy, Sami, Tumppi ja Taskinen pystyivät antamaan yleisölleen enemmän, kuin mitä he tulivat hakemaan. Ei pelkästään muistoja, myös jotain uutta ja eteenpäin katsovaa.

Antti Pekkarinen

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa