Lukuaika: Pelkoa ja nautintoa Los Arqueros golfissa

Pelkoa ja nautintoa Los Arqueros golfissa

 

 

Klubille saavuttaessa voi heti huomata, että täällä on panostettu viihtyvyyteen ja oheispalveluihin. Terassiravintolan lisäksi klubilta löytyy amerikkalaistyylinen keilabaari. Baarissa on useita täysimittaisia keilaratoja, musiikki soi ja tarjolla on virvoittavien juomien lisäksi pizzaa, burgereita ja muita Amerikan herkkuja. Los Arquerosissa saa helposti kulumaan koko päivän, aamusta golfia ja sen jälkeen keilaamaan ja rentoutumaan.

Los Arqueros on muutakin kuin golfia. Pelin jälkeen voi vaikkapa rentoutua keilaten.

Los Arquerosin golfkenttä on sanan varsinaisessa merkityksessä vaihteleva. Kentältä löytyy kenties Aurinkorannikon vaikein reikä, mutta vastapainoksi osa väylistä on leppoisia sunnuntaigolfarille sopivia.

- Mainos -
Los Arqueros on rakennettu vaihtelevaan maastoon. Välillä pelataan tasamaalla, välillä kiivetään rinteitä.

Maasto on myös vaihtelevaa. Osa kentästä on rakennettu jyrkille vuoren rinteille, osa tasaiseen laaksoon. Juuri korkeuseroista johtuen, auton kanssa pelaaminen on ainakin huonompikuntoiselle pelaajalle kävelyä nautittavampi kokemus. Hyväkuntoiselle kenttä on mitä mainioin harjoite, syke nousee ja laskee kuin paremmassakin intervalliharjoittelussa.

Kentän etu- ja takaysi eivät veljiä keskenään. Etulenkki on varjoisampi ja ehkä hieman ahtaan tuntuinen. Sisääntulossa aurinko paistaa ja tilaa on paljon enemmän. Valoisuudella on merkitystä myös ruohon kasvuun, takaysi on ainakin talviaikaan huomattavasti paremmassa kunnossa kuin etulenkki.

Los Arqueros on sellainen kenttä, josta on vaikea muodostaa varsinaista mielipidettä. Se on ehkä hieman sekava ja linjaton, toisaalta kentällä on paljon mielenkiintoisia väyliä ja yksityiskohtia. Ehkä kenttä pitää pelata muutamaan kertaan, ennen kuin siitä osaa mitään tyhjentävää mielipidettä antaa.

Greenfeen voi kätevästi suomeksi varata vaikkapa osoitteesta https://par1golf.com/

 

Muutamia mieleen jääneitä reikiä Los Arqueroksesta

Reikä 8

Par 5, 461m, hcp 1

- Mainos -

Tämä voi olla Aurinkorannikon vaikein golfreikä. Reiälle haasteita luovat kapeus, pituus, korkeusero dog leg ja poikkiväylän leveä vesieste. Onko muita haasteita olemassakaan? Maltti on ainoa valtti tällä reiällä. Fiksu pelaaja ei rautakutosta isompaan keppiin tällä reiällä koskisi, mutta kukapa meistä golfkentälle fiksua lähtee leikkimään.

Reikä 13 vaatii avaukselta tarkkuutta ja pituutta.

Reikä 13

Par 5, 437m, hcp 6

Helppo ei ole tämäkään reikä, mutta kasiin verrattuna inhimillinen. Avauksessa tarvitaan isoa mailaa ja onnistunutta lyöntiä, muuten palloa saa hakea pusikkoisesta rotkosta. Onnistuneen avauksen jälkeen peli helpottuu, pieni kapeikko kakkoslyöntiä vaanii. Lähestymisessä greenin vasemmalle puolelle päätyneet pallot valuvat nätisti lipulle.

Vaikeuksia vesikauhuisille, muille mukavan helppo kolmonen.

Reikä 16

Par 3, 137m, hcp 16

Klassinen veden yli lyötävä kolmonen. Joskin teepaikka vaihtelee, joskus keltaiset saattavat olla sellaisessa paikassa, että vesi jää sivulle. Isohko greeni  pelastaa hieman epätarkankin lyönnin ja paria huonompi tulos tällä reiällä voidaan lukea häpeäksi.

 

- Mainos -

Antti Pekkarinen

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...