Lukuaika: Pekka Mutikainen, rautalangan lähettiläs

Pekka Mutikainen, rautalangan lähettiläs

Rautalankakitaran soundi tuntuu olevan Aurinkorannikolla varsin suosittua. Kitarat soivat radiokanavalla ja viikoittain voi rautalangan ilosanomaa kuunnella keikoilla. Tänään lauantaina (29.1.) Mutikaisen Stratocaster soi ravintola Kukossa Fuengirolassa.

Soundin toi tänne Pekka Mutikainen, joka aloitti Harri ”Pikkis” Karenin kanssa esiintymiset vuonna 2017. Pekan kuulas Stratocasterin soundi ja Pikkiksen karismaattinen ääni ovat vedonneet asiakkaisiin. Muutaman vuoden sisään on tehty yli 250 keikkaa ja kun tuosta ottaa vielä pahimman koronavuoden 2020 lähes kokonaan pois, voi laskea, että vain talvikautena esiintyessä saa keikkaa tehdä useammankin viikossa.

Aurinkorannikko on Pekalle toki tutumpi jo 90-luvulta saakka, jolloin tänne juostiin golfin perässä. Parhaimmillaan tasoitus oli 7,2 ja vieläkin Mutikaisen nimen näkee golfturnausten kärkipaikoilla.

- Mainos -

Ennen golf-innostusta Pekkaan iski rautalankakuume, kuten lähes kaikkiin nuoriin vuosina 1962–1964. Neljä kaveria kävi samaa Kotkan lyseota ja bändi oli saatava kasaan. Nimeksi tuli The Walkers ja alkoi armoton treenaaminen ja kitaroiden sekä laitteiden keräily, mikä ei ollut 60-luvulla yksinkertaista hommaa. Kova työ tuotti kuitenkin tulosta ja pian The Walkersista kehkeytyi kova keikkaileva rautalankabändi.

Kitara soi Mutikaisen kädessä jo 60-luvulla.

The Beatles teki maihinnousun ja laulukappaleita otettiin mukaan ohjelmistoon. Tuolloin 60-luvulla ns. ”konsut” eli koulujen tanssit olivat erittäin suosittuja. Illan aikana saattoi helposti olla yleisössä yli tuhat henkeä. Jonkinlaiseksi uran huipuksi The Walkersin osalle tuli englantilaisen – erittäin suositun – Herman & The Hermitsin lämmittely. Ja tupa – Kotkan konserttitalo – oli taas tietenkin täynnä.

Kuten niin useille bändeille käy, myös The Walkersin taru päättyi, kun armeija ja opiskelut veivät yhtyeen jäseniä eri suuntiin. Yllättävä käänne tapahtui kuitenkin, kun yhtye oli pitänyt 30 vuoden tauon. Keikkailu aloitettiin uudestaan ja vieläpä alkuperäisellä kokoonpanolla. Keikkoja on tehty melkein näihin päiviin asti.

Kukossa keikalla

29.1. rautalanka raikaa taas ravintola Kukossa. ”Pikkis, Mutikainen ja Nikkinen” -kokoonpanolla herrat tekevät pienemmissä paikoissa keikkaa, mutta nyt Kukon lavalle saapuu kokonainen rautalankabändi, kun myös Heikki ”Hese” Viinamäki nähdään basson varressa. Umpimusikaalinen herra on tuttu nimi useista rannikon bändeistä. Rumpuihin tulee Jari Moberg, joka juuri viimeistelee ”Sadoin sähkökitaroin” -kirjan 2. painosta ja perään tulee kirjasta vielä dokumenttielokuva.

Ja sen verran suosittua rautalanka on, että kun tämä kokoonpano esiintyi viimeksi Kukossa, ilta oli loppuunmyyty. Voit tehdä varauksen sähköpostiin osoitteeseen varaukset.kukko@gmail.com tai ostaa lipun ovelta. Kukon ovet avataan klo 18.30. bändi soittaa noin klo 20.

Rautalanka forever!

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...