Lukuaika: Pekan lompakko tippui bussiin – minne rahat lopulta päätyivät?

Pekan lompakko tippui bussiin – minne rahat lopulta päätyivät?

Muusikoille sattuu ja tapahtuu matkoillaan. Pekka Paukku hukkasi lompakkonsa bussiin Fuengirolassa ja siitä alkoi seikkailu, joka johti esimerkiksi uusiin ystävyyssuhteisiin.

Tarina kulki jotakuinkin näin:

Back to 60´s -bändissä soittava Pekka Paukku lähti julkisella bussilla ostosreissulle Miramarin ostoskeskukseen Fuengirolan länsilaidalla Espanjan Aurinkorannikolla.

Noustuaan bussista mies huomasi lompakkonsa puuttuvan, mutta linjurista ei enää näkynyt perävalojakaan.

- Mainos -

– Kyllä siinä vähän hätäännyin, kaikki mahdolliset paperit ja iso osa matkakassastakin oli lompakossa. Etsin käsiini bussifirman puhelinnumeron, josko kyseisin bussin kuljettaja saataisiin kiinni, ja hän voisi katsoa löytyykö lompakkoni, Paukku kertoo.

Löytäjä ilmoitti lompakosta Facebookissa

Paukun tavoitellessa bussifirmaa lompakko oli jo kerätty talteen ja sen omistajaa etsittiin. Löytäjä oli Fuengirolassa asuva liettualaisnainen Ruta, joka liikkuu myös Suomi-piireissä ja osaa suomea.

Hän oli laittanut rehellisenä ihmisenä tiedon löytyneestä lompakosta yhteen Facebookin Suomi-ryhmään.

Facebookista ilmoituksen bongasi Lulu Sandberg. Hän ei henkilökohtaisesti tuntenut Paukkua, mutta tiesi hänen soittavan The First -bändissä ja tunsi muita yhtyeen jäseniä.

Lue myös: Back to 60´s kasvoi ilmiöksi Aurinkorannikolla

Onnellinen loppu tarinalla. Facebookilla oli iso merkitys lompakon löytymisessä.

Pekka tarjosi illallisen lompakon pelastajille

Lulu kertoo etsineensä Pekkaa somen välityksellä.

– Laitoin viestiä muille tuntemilleni bändin jäsenille, josko saataisiin Pekka kiinni. Pienen etsinnän jälkeen bändiläiset saivat yhytettyä Pekan ja Rutan. He sopivat treffit erääseen ravintolaan, jotta Ruta voisi palauttaa kadonneen lompakon, Lulu Sandberg kertoo.

– Sattuman oikusta menin samanaikaisesti tuohon ravintolaan ja siinä me sitten olimme kaikki kolme kadonneen lompakon löytymiseen liittyvää ihmistä. Pekka tarjosi meille maittavan päivällisen ja siinä illan mittaan ystävystyimme.

- Mainos -

Pekka Paukku on ymmärrettävästi kiitollinen.

– Lopulta kaikki päättyi erinomaisesti. Sain lompakon papereineen ja rahoineen takaisin, tutustuin samalla kahteen ihastuttavaan ladyyn, Pekka kiittelee.

Mistä tämän tarinan onnellinen loppu kertoo?

Ainakin siitä, että sosiaalisen median avulla moneen ongelmaan löytyy ratkaisu. Toisaalta tarina kertoo myös Fuengirolan suomalaisten vahvasta yhteisöllisyydestä ja rehellisyydestä. Pieni vinkki somessa, ja tieto kulkee eteenpäin.

 

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...