Back to 60´s kasvoi ilmiöksi Aurinkorannikolla

Viisipäiväinen Back to 60´s -festivaali Fuengirolassa oli supermenestys. Kaikki illat olivat loppuunmyytyjä.

Festivaali pidettiin ravintola Kukossa. Paikalla oli joka ilta yli 120 lipun hankkinutta 60-luvun musiikin ystävää. Heidän lisäkseen tiloissa oli myös noin 30 soittajaa ja heidän puolisoaan.

Kari Aulo Back to 60´s yhdistyksestä iloitsi festarin menestyksestä.

-Kyllä aavistelin, että suosio saattaa olla suurta. Oli tämä menestys silti positiivinen yllätys. Vanha musiikki on suosittua, eivätkä sitä nykyään kuuntele pelkästään vanhat ihmiset. Toisaalta on kyllä hauska katsoa yleisöön, kun siellä saattaa olla sama mimmi joka oli keikalla myös vuonna 1966, Kari Aulo Back to 60´s -yhdistyksestä aprikoi.

Aulo on mukana järjestelemässä kaikkia Back to 60´s -tapahtumia. Suosio on suurta niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Aulo myös soittaa Tinos -nimisessä yhtyeessä.

- Mainos -

-Olemme käyneet Englannissa useana vuonna Beatles-festareilla soittamassa. 60-luvun musiikin suosio on selvästi kasvussa, nuokin festarit ovat kasvaneet räjähdysmäisesti viime vuosina. Ja yleisö on selvästi nuorentunut.

”Entiset nuoret” juhlivat

Kukossa suurin osa yleisöstä oli niin sanottuja entisiä nuoria. He olivat tulleet kuuntelemaan oman nuoruutensa musiikkia. Tunnelma oli korkealla joka ilta keskiviikosta sunnuntaihin. Vaikka tanssilattialle ei juuri ollut jäänyt Kukossa tilaa, ihmiset löysivät pöytien väleistä ja käytäviltä tilaa tanssille. Yleisö myös tunsi suurimman osan kappaleista, joten välillä kertosäkeissä oli mukana yli satapäinen kuoro.

Osa yleisöstä oli tullut Suomesta varta vasten Back to 60´s -festivaalia varten.

-Olemme kiertäneet Back to 60´s -tapahtumissa kaikkialla. Kun kuulimme tästä Espanjan festarista, varasimme heti matkat, Päivi Apajalahti ja Alice Halkonen kertovat.

Alice Halkonen ja Päivi Apajalahti ovat tuttuja BTS -muusikoille. Kuvassa oikealla rumpali Hate Sjöblom.

Apajalahti ja Halkonen ovat aktiivisia elävän musiikin kuluttajia.

-Tunnemme kaikki soittajat hyvin, järjestämme Suomessa Natsa -klubia, jossa nämäkin muusikot ovat usein soittamassa.

- Mainos -

Yleisössä oli paljon sellaisia, jotka olivat hankkineet liput useammalle illalle, olipa sellaisiakin, jotka olivat paikalla kaikkina viitenä iltana.

Monipuolinen tarjonta

Muusikoita Back to 60´s -festarilla oli yhteensä 16. Konsepti toimi niin, että kaikki bändit ja solistit nousivat lavalle joka ilta. Musiikillinen teema vaihteli illoittain. Yhtenä iltana kuunneltiin Beatles-musiikkia, toisena 60-luvun rokkia ja niin edelleen. Konsepti oli yleisöystävällinen, joka ilta oli mahdollisuus nähdä useampi kokoonpano.

The Sixties Blondies ilahdutti raikkaalla soundillaan.
Gugi Kokljuschkin oli yksi festarin tunnetuimmista muusikoista.
Goldies esitteli Curren johdolla festarin rouheimmat rokit.

Festareilla esiintyivät solistit Gugi Kokljuschkin ja Arto Vilkko sekä yhtyeet The First, Tinos, Goldies ja The Sixties Blondies. Joka ilta kuultiin vähintään 30 kappaletta, se tarkoittaa sitä, että festarin aikana esitettiin yli 150 laulua kultaiselta 60-luvulta.

Takahuoneen tunnelmaa.
Tanssitila etsittiin täpötäyden Kukon pöytien väleistä.

 

-Kaikki muusikot tuntuivat viihtyvän ja nauttivan Espanjan festarista. Emmeköhän me ryhdy saman tien miettimään vastaavaa juhlaa ensi syksylle, oli tämä kaikelta osin niin onnistunut festari, Aulo iloitsee.

Myös ravintola Kukossa oltiin tyytyväisiä Back to 60´s festariin. Kukon show & dinner -konsepti, jossa yleisö ruokailee ja nauttii musiikista, sopi tällaiselle festivaalille täydellisesti.

- Mainos -

 

 

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...