Paratiisia rakastetaan, kuvaukset käynnissä

Aurinkorannikolle sijoittuvan Paratiisi -rikossarjan toisen kauden kuvaukset ovat hyvässä vauhdissa. Kuvausryhmät liikkuvat aktiivisesti välillä Málaga-Fuengirola-Marbella.

-Kuvauksissa tuntuu olevan vapautunut tunnelma. Yksi syy on varmasti se, että ykköskausi oli nappiosuma. Siitä tuli yksi rakastetuimmista YLEn kotimaisista sarjoista pitkään aikaan. Positiivista palautetta ja palkintoja tuli valtavasti. Paratiisin suosiosta kertoo erityisesti se, että sarja kasvatti katsojalukuja neljännen jakson jälkeen. Se on poikkeuksellista, kertoo YLE:n sarjadraamojen vastaava tuottaja Suvi Mansnerus, joka saapui pikavisiitille seuraamaan kuvauksia.

Ylen vastaava tuottaja Suvi Mansnerus luottaa Paratiisiin. Keskustelut kolmannesta kaudesta on aloitettu, joskaan päätöksiä ei ole vielä tehty. Kuvassa oikealla näyttelijä Ella Lymi.

Mansnerus arvioi että Paratiisi loi uudenlaisen kerrontakulman poliisisarjoihin puhuttelevilla päähenkilövalinnoillaan ja sosiaalisilla teemoillaan.

- Mainos -

Kuvausten tunnelmaa nostattaa myös se, että tekijöistä monet, niin espanjalaiset kuin suomalaisetkin ovat samoja kuin ykköskaudella.

-Onhan se paljon helpompi ja mukavampi työskennellä, kun tuntee ihmisten työtavat ja luonteen. Ei mene turhaa energiaa sellaiseen tutkailuun. Espanja tarjoaa aina kaikenlaisia yllätyksiä kuvausten suhteen, mutta niihinkin on nyt helpompi suhtautua, kun on ykköskauden kokemus samalla jengillä taustalla, kehuu sarjan ohjaaja Marja Pyykkö.

Ohjaaja Marja Pyykkö sekä näyttelijät Joonas Saartamo ja Ella Lymi.

Premium luokkaa

Paratiisi kuuluu budjetiltaan ja muilta panostuksiltaan YLE:n korkeimpaan kategoriaan.

-Tällaisten premium luokan sarjojen budjetti voi olla jopa miljoonan per jakso. Paratiisi ei ole ihan kalleimmasta päästä, tuotantoyhtiön luvalla saan kertoa, että kakkoskauden kokonaisbudjetti on 4,3 miljoonaa euroa, Mansnerus paljastaa.

Ihan pelkillä yleverorahoilla tuollaisia budjetteja ei pystytä rahoittamaan. Siksi Paratiisissakin on mukana paljon kansainvälistä rahoitusta. Se tehdään yhteistyössä espanjalaisen Media Pro:n kanssa ja muutenkin rahaa on kerätty paljon ulkomailta.

-Paratiisi kuuluu esimerkiksi Nordic 12 -portfolioon. Se on pohjoismaisten yleisradioyhtiöiden yhteistyöväline, johon valitaan kaikista pohjoismaista vuosittain mukaan 12 draamasarjaa. Kaikilla on näihin sarjoihin vuoden esitysoikeudet, eli Paratiisikin voidaan näyttää vaikka Ruotsissa samaan aikaan kuin Suomessa.

9 viikkoa tuplajengillä

Paratiisin kakkoskauden Espanjan kuvaukset aloitettiin 18.1. Ne jatkuvat maaliskuulle saakka, eli yhteensä täällä kuvataan lähes yhdeksän viikkoa.

-Edelliskaudesta poiketen olemme lisänneet tehoja kuvauksiin ottamalla käyttöön kaksi kuvausryhmää. Se lyhentää kuvausten kokonaisaikaa oleellisesti ja taloudellisia säästöjä saadaan myös reippaasti. Jää enemmän rahaa käytettäväksi ruutuun, kertoo tuottaja Essi Suomela ReelMedia Oy:stä.

- Mainos -

Kuvauksia tehdään lukuisissa paikoissa. Keskeisiä kaupunkeja ovat Marbella, Fuengirola ja Málaga. Tällä kertaa Marbellan pää on korostetummin esillä kuin ensimmäisellä kaudella. Sarja keskittyy entistä enemmän järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja kuten Katiskoista ja muista julkisuudessakin olleista tapauksista on käynyt ilmi, Marbellassa rosvot tuntuvat viihtyvän.

Paratiisin supertähti Fran Perea, ohjaaja Marja Pyykkö sekä Maria Romero.

-Nyt emme ole ihan yhtä paljon läsnä alueen suomalaisyhteisössä kuin viime kerralla. Olemme kuitenkin rekrytoineet lähes 100 suomalaista avustajaa kuvauksiin. Esimerkiksi keskiviikkona kuvasimme Marbellassa isoja bileitä, joiden osallistujista suurin osa oli juuri näitä suomalaisavustajia.

Näyttelijä Joonas Saartamolla on merkittävä rooli Paratiisin kakkoskaudella. Hän on ollut innoissaan kuvauksista.

-Kävin pari viikkoa sitten ensimmäisissä kuvauksissa ja rakastuin saman tien alueeseen. Nyt tulin pidemmäksi aikaa, olen täällä noin kuukauden. Meren läheisyys rauhoittaa minua kummasti. Siitä tulee sellainen olo, että ei tässä elämässä ole mitään huolia, Saartamo iloitsee.

https://fuengirola.fi/2021/24/10/tv-sarja-paratiisia-kuvataan-kevaalla-aurinkorannikolla/

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...