Pandat vastaan papat

Valtionvarainministeriö esittää Ähtärin pandojen pelastamiseksi viittä miljoonaa euroa. Ministeri Saarikko on hyväksynyt summan lisätalousarvioon, ihmisten hoitojonoon ei euroakaan.

Ähtärin eläinpuisto on talousongelmissa. Kalliista pandoista se joutuisi luopumaan ja ne lähetettäisiin takaisin Kiinaan, jos rahaa ei saataisi.

Siis ”vetonauloiksi” hommattujen pandojen takia lappu luukulle!

Kiina on nyt kyllä pistänyt Ähtäriä sata – nolla. Kalliit lajiensuojelumaksut ja bamburuoka päälle näille söpöille elukoille maksaa 200.000 € vuodessa, hupsista.

- Mainos -

Pandoista menee vuosimaksua noin millin verran ruoan lisäksi. Tämä vastaa noin 4.000 pieneläkeläisen ruokamenoa (10€/pv) kuukaudessa.

Tätä voisi kysellä ihmisiltä, säilytetäänkö pandat Suomessa vai annetaanko tämä raha suomalaisten ihmisten hoitoon. Voi elämän kevät tätä touhua.

Eläintarhat ovat tänä päivänä mielestäni aivan turhia. Uhanalaisia lajeja toki pitäisi suojella niiden omalla alueellaan. Nykyajan teknologian avulla ihmiset pääsevät helposti tutustumaan villeihin eläimiin ja niiden elämään oikeissa olosuhteissa kotonakin. Bisneksen teko häkkieläimillä on alhaista ja mielestäni rikollista touhua.

Me kaikki olemme varmasti käyneet pällistelemässä eläimiä jotka kiertävät ympyrää kehikossaan, tai nojaavat panssarilasiseinään anovasti. Kaikki me olemme osa ”tätä” rinkiä. Bisnes on aina meistä kuluttajista lähtöisin. No, jonkinmoisessa häkissä me ihmisetkin olemme, tiedostamme sen tai emme.

*Toim. huom. Kaksi tuntia kolumnin kirjoittamisen jälkeen pandojen tukipaketti peruttiin. Jokainen ymmärtää, kenellä se todellinen vaikutusvalta on 😉

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Vesa Uusi-Kilponen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...