Lukuaika: Pähkinöiden vastaukset 40/2020

Pähkinöiden vastaukset 40/2020

1. Neljä

Kaikki suomalaiset tuntevat vähintään nimeltä Tuntemattoman sotilaan ja Täällä Pohjantähden alla -triologian. Niiden lisäksi Linna kirjoitti vain kaksi muuta romaania Päämäärän ja Musta rakkaus. Sen sijaan Sotaromaani on sensuroimaton versio Tuntemattomasta.

2. Sähkö- / hybridiautojen myynti ohitti diesel-autojen myynnin

Vielä syyskuussa niin sähkö- / hybridiautojen myynti oli tasoissa. Molemmilla oli 25 prosentin osuus uusien autojen myynnistä Euroopassa. Suomessa diesel-autojen ensirekisteröinnit ovat pudonneet yleiseurooppalaista tasoa alemmas.

- Mainos -

3. Nousi Pelén rinnalle seuramaalien määrässä

Lionel Messi viimeisteli lauantaina La Ligan ottelussa Valenciaa vastaan 643. maalinsa Barcelonan paidassa. Brasilialainen Pelé teki aikoinaan saman Santosin väreissä. Voi olla, että jo seuraavassa ottelussa Messi valtaa piikkipaikan kokonaan itselleen.

4. Ruumiin nostamista haudasta

Exhumaatiota käytetään välillä, kun mahdollista kuolinsyytä halutaan tutkia lisää. Esimerkiksi myrkyt pysyvät kehossa myös mullan alla. Kysymyksessä on erittäin harvinainen tapa, joka vaatii oikeuden päätöksen.

5. F1-kuski Kimi Räikkönen

Räikkönen sai palkinnon Portugalin GP:n lähdöstä, jolloin hän nousi ensimmäisellä kierroksella 16. sijalta kuudenneksi. Räikkösen ensimmäistä kierrosta kuvaillaan videopelimäiseksi. Palkinnon arvoa, nostaa se, että se luovutettiin faniäänestyksen perusteella.

6. Herra Tossavainen

Peppi Pitkätossu on ruotsalaiskirjailijan Astrid Lindgrenin luoma satuhahmo, joka asuu Huvikummussa apinansa Herra Tossavaisen ja hevosensa Pikku-Ukon kanssa. Hänen isänsä on merikapteeni ja alkuasukaskuningas Etelänmeren saarella. Äiti taas on enkelinä taivaassa.

- Mainos -

7. Valitse mieluisin

1. Poko Records -levy-yhtiön perustajan Epe Heleniuksen käyttämä salanimi. 2. Eppu Normaalin kappale Kuka ön Pertti Ström. Kappaleessa viitataan juuri Heleniukseen. 3. Yksi kirjailija Leena Meriläisen Maria Kallio -romaanien poliiseista Pertti ”Pertsa” Ström, joka on saanut nimensä Eppujen kappaleen mukaan.

8. Se valittiin Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon

Tarvitseeko selittää? Ei. Espanjasta listaan kuuluu muun muassa flamenco, katalonialaiset ihmistornit ja Välimeren ruokavalio.

9. Viinikellaria

Cava tuotetaan Koillis-Espanjassa Kataloniassa. Sitä myytiin ennen Samppanjana, mutta kun EU-direktiivit kielsivät sen, niin katalaanit ottivat käyttöön cava-sanan, jota tarkoittaa katalaanissa viinikellaria.

10. Zeniitissä eli kohtisuoraan ylhäällä

Kravun kääntöpiiri sijaitsee noin 23,45 astetta pohjoista leveyttä. Se on maapallon pohjoisin kohta, jonne aurinko paistaa kerran vuodessa, kesäpäivänseisauksen aikana, kohtisuoraan. Kauriin kääntöpiiri taas sijaitsee samassa kohtaa eteläisellä pallonpuoliskolla. Aurinko on siellä zeniitissä talvipäivänseisauksen aikana.

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...