Pähkinät 9/22

Viihdettä, politiikkaa, maantietoa ynnä muuta tämän viikon pähkinöissä.

1. Kuinka monta Jussi-ehdokkuutta Jussi Kuosmasen elokuva Hytti nro 6 kahmaisi?

2. Millä nimellä tunnetaan mursuviiksinen ex-urheilija, jättikokoinen Terry Bollea?

3. Thomas Heinze on tv-sarja Ketun (Der Alte) uusi päähenkilö, mutta kuinka mones Kettu hän on?

- Mainos -

4. Millä nimellä tunnetaan suomalainen artisti Fedja Seliverstow?

5. Kuka Suomen kansalainen asetettiin ensimmäisenä EU:n pakotelistalle Ukrainan sodan takia?

6. Kuinka pitkään Turku ja Pietari ovat olleet ystävyyskaupunkeja?

7. Mikä on suosituin käytetyn auton vuosimalli?

8. Mistä elokuvasta tulee englanninkielinen sanonta up to eleven eli nupit kaakkoon?

9. Mikä on pinta-alaltaan Euroopan suurin maa, joka sijaitsee kokonaan Euroopassa?

10. Mistä Espanjassa ilmestyvästä lehdestä Seiska on saamassa kilpailijan?

Vastaukset kuvan jälkeen.

- Mainos -

1. 12

Jussi-gaalassa on 16 kategoriaa, joten elokuvalla on teoreettinen mahdollisuus napata 75 prosenttia palkinnoista. Ensimmäiset Jussi-palkinnot jaettiin jo vuonna 1944. Se on oletettavasti Euroopan vanhin elokuvapalkinto.

2. Hulk Hogan

Hulk Hogan, 68, on showpainin tunnetuin persoona. Hogan on 201 senttiä pitkä ja painaa 137 kiloa. Hän lopetti 1976 alkaneen uransa vasta 2012. Hemi on nähnyt livenä Muhammad Alin 80-luvulla ennen sairastumistaan ja Hoganin 00-luvulla. Pakko myöntää, että Hoganin olemus herätti enemmän kunnioitusta.

3. Viides

Vuonna 1981 ensiesityksensä TV2:n myöhäisillassa saaneen, silloin nimellä Vanha Kettu, tv-sarjan päähenkilö oli Siegfried Lowitz, joka esitti Erwin Kösneriä. Monet mieltävät hänet edelleen ainoaksi oikeaksi Ketuksi, kuten Sean Conneryn ainoaksi oikeaksi James Bondiksi.

4. Veeti Kallio

Wikipedian mukaan Fedja Seliverstow olisi Veeti Kallion entinen nimi, mikä tarkoittaisi sitä, että hän olisi jossain kohtaa vaihtanut sen virallisesti. Mutta tämän lehden päätoimittaja Antti ”Pizza” Pekkarinen muistaa tv-ohjelma Jyrkin toimituspäällikkönä palkanneensa 90-luvulla juontajaksi Fedja Seliverstowin.

- Mainos -

5. Gennadi Timtshenko

Putinin lähipiiriin kuuluva Timtshenko tunnetaan Helsinki hallin (ent. Hartwall Arena) osaomistajana sekä entisenä Jokereiden rahoittajana. Hän sai Suomen kansalaisuuden entisen vaimonsa, inkerinsuomalaisen Irina Harasen avulla. Pariskunta muutti Suomeen 1991.

6. 69 vuotta

Kaupungit aloittivat ystävyyskaupunkitoiminnot vuonna 1953. Sen takia Turusta löytyy Leningradinkatu, jolla nimellä Pietari tunnettiin aikaisemmin. Turun kaupunginjohtaja Minna Arve ilmoitti kaupungin jäädyttävän kaikki ystävyystoiminnot Pietarin kanssa Ukrainan sodan takia.

7. 2017

Näin väittää käytettyjen autojen suurmyyjä J. Rinta-Jouppi. Ne ovat edullisia ja vähän ajettuja. Keskimääräinen hintaluokka käytetyllä autolle on 16.000–22.000 euroa.

8. This Is Spinal Tap tai suomeksi Hei me rokataan!

Elokuva on tyylipuhdas mockumentary eli dokumentin muotoon tehty fiktiivinen kertomus. Elokuvassa ”seurataan” brittiläisen metallibändin Amerikan comebackia. Ja sana 11 (eleven) tulee siitä, että bändin vahvistimissa oli normaalisti numero kymmeneen jatkuvan volume-napin asteikon sijaan vielä numero 11.

9. Ukrainan

Ukrainan pinta-ala on 603.548 neliökilometriä. Sen ovat hyväksyneet kaikki muut paitsi eräs Vladimir Vladimirovitš Putin. Putin on omissa harhakuvissaan ottamassa ihmishenkiä säälimättä itselleen jotain, joka muka kuuluisi hänelle. Ei kuulu – vaan maa kuuluu 44 miljoonalle ukrainalaiselle.

10. Fuengirola.fi

Fuengirola.fi-nettilehti julkaisi keskiviikkona Tauski-baarista otetut paparazzikuvat Sofia Belórfista. Kuvissa hän laulaa karaokea ja pussailee miesystävänsä Stefan Thermannin kanssa. Jutulla päätoimittaja Antti Pekkarinen teki ansiokkaan paluun julkkistoimittajaksi. Muistuiko hänelle Jyrki-ajat mieleen?

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...