Pähkinät 8/23

1. Missä kaupungissa järjestetään tämän vuoden euroviisut?

2. Missä osavaltiossa sijaitsee Elviksen kartano Graceland?

3. Minkä yhtyeen hittikappale on Tero ja minä?

4. Millä varausnumerolla Jesse Puljujärvi varattiin NHL:ään?

- Mainos -

5. Kuinka monta mahdollista murha-asetta on Cluedo lautapelissä?

6. Kuka kirjoitti sadun Keisarin uudet vaatteet?

7. Millä nimellä La Gioconda tunnetaan paremmin?

8. Mikä on ihmisen painavin sisäelin?

9. Kenen läpimurtohitti on Genie in a Bottle?

10. Kuka oli Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen kapteeni vuoden 2021 EM-kisoissa?

Vastaukset kuvan jälkeen.

- Mainos -

1. Liverpoolissa

Euroviisut järjestetään perinteisesti viimeksi voittaneen maan kotikentällä, mutta tänä vuonna on toisin. Ukraina voitti viime vuoden viisut, mutta sattuneesta syystä siellä ei nyt järjestetä kilpailuja. Niinpä tänä vuonna viisuillaan Englannissa, Liverpoolissa, 9.-13. toukokuuta.

2. Tennesseessä

Elvis löi kättä päälle Gracelandin kaupoista 19. maaliskuuta 1957. Kauppahinta oli 102.500 dollaria. Gracelandin alkuperäinen osoite oli 3764 Highway 51 South, mutta tammikuussa 1972 osoite muuttui, kun Gracelandin viereinen tie nimettiin Elvis Presley Boulevardiksi.

3. Lapinlahden lintujen

Helsinkiläinen huumorimusiikkiryhmä Lapinlahden linnut juhlistaa 40-vuotista historiaansa juhlakiertueen merkeissä myöhemmin tänä vuonna. Tero ja minä kappaleen lisäksi Lappareiden suosikkisävelmiin kuuluvat mm. Lipputangon nuppi, Älä pure mun ananasta ja Sedät jaksaa heilua.

4. Neljä

Edmonton Oilers varasi Puljujärven pelaajaoikeudet vuoden 2016 varaustilaisuudessa neljäntenä. Kyseinen vuosi oli suomalaisittain melkoista loistoa. Ennen Puljujärveä varattiin Patrik Laine, numerolla kaksi ja heti Puljun jälkeen viidentenä Olli Juolevi. Lisäksi ensimmäisellä kierroksella varattiin vielä Henrik Borgström, numerolla 23.

- Mainos -

5. Kuusi

Cluedossa pyritään selvittämään tohtori Mustapippurin murhamysteeri. Mahdollisia murha-aseita on kuusi: Revolveri, tikari, köysi, kynttilänjalka, lyijyputki ja jakoavain. Myös mahdollisia murhaajia on kuusi ja mahdollisia tapahtumapaikkoja yhdeksän. Pelin voittaa se joka selvittää ensimmäisenä kuka teki murhan, missä ja millä aseella.

6. Hans Christian Andersen

Keisarin uudet vaatteet on yksi tanskalaisen H. C. Andersenin tunnetuimmista saduista. Se julkaistiin ensikertaa vuonna 1837. Suomeksi sadun julkaisi ensimmäisenä WSOY vuonna 1951 teoksessa Kootut sadut ja tarinat I.

7. Mona Lisa

Maailman kuuluisimman maalauksen, Leonardo Da Vincin Mona Lisan italiankielinen nimi on La Gioconda. Ranskaksi maalauksen nimi on La Joconde. Nämä nimet johtuvat maalauksen malliksi arvellun Lisa del Giocondon nimestä.

8. Maksa

Kuolleen ihmisen maksa painaa noin 1,5 kiloa. Ihmisen elossa ollessa painoa on verestä johtuen vielä enemmän. Jättiläishailla on tiettävästi kaikkein suurin maksa. Reilun viiden tonnin painoisen jättiläishain maksa voi painaa yli tuhat kiloa.

9. Christina Aguileran

Sittemmin poptaivaan kiintotähdeksi ja diivaksi noussut Christina Aguilera oli vasta 18 vuotias, kun hänen esikoisalbuminsa (Christina Aguilera) ensimmäinen single Genie in a Bottle julkaistin toukokuussa 1999. Kappale nousi saman tien listojen kärkeen ja avasi Aguileralle tien tähteyteen.

10. Tim Sparv

Sparv sai kunnian johdattaa Huuhkajat kapteenina Suomen miesten ensimmäiseen EM-turnaukseen. Suomi voitti ensimmäisen, dramaattisen ottelun Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa 1-0. Tulostakin suuremmat otsikot aiheutuivat tanskalaisten tähtipelaaja Christian Eriksenin sydänpysähdys, josta mies onneksi toipui.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...