Pähkinät 6/23

1. Minkä niminen on Maija Vilkkumaan esikoisalbumi?

2. Kuka loi supersankarihahmo Hämähäkkimiehen?

3. Kenen korvasta Mike Tyson puri palan?

4. Millä Espanjan itsehallintoalueella sijaitsee Oviedo?

- Mainos -

5. Kuka esitti kapteenia alkuperäisessä Star Trek -sarjassa?

6. Kuinka pitkä koripalloilija Lauri Markkanen on?

7. Millä nimellä tunnetaan paremmin alligaattoripäärynä?

8. Minä vuonna Berliinin muuri murtui?

9. Kuka kirjoitti romaanin Oliver Twist?

10. Missä ihmisen vartalossa sijaitsee patellajänne?

Vastaukset kuvan jälkeen.

- Mainos -

1. Pitkä ihana leikki

Maija Vilkkumaan esikoisalbumi Pitkä ihana leikki julkaistiin vuonna 1999. Levyltä löytyy mm. yksi Vilkkumaan suurimmista hiteistä, Satumaa tango. Tällä hetkellä Vilkkumaa toimii The Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentajana.

2. Stan Lee

Hämähäkkimies kuuluu Marvelin sarjakuvissa esiintyviin supersankareihin. Hänet nähtiin ensimmäisen kerran Stan Leen kirjoittamana ja Steve Ditkon piirtämänä Amazing Fantasy lehden 15. numerossa vuonna 1962. Ensimmäisen oman piirretyn tv-sarjansa Hämis sai vuonna 1967.

3. Evander Holyfieldin

Mike Tysonin ja Evander Holyfieldin toinen nyrkkeilyn MM-ottelu vuonna 1997 päättyi siihen kun Tyson puri Holyfieldin korvasta palan irti. Tyson hylättiin, hän menetti nyrkkeilylisenssinsä ja sai tempustaan vielä kolmen miljoonan dollarin sakot ja yhdyskuntapalvelua.

4. Asturiassa

Oviedo on Asturian itsehallintoalueen ja maakunnan pääkaupunki Pohjois-Espanjassa. Kuuluisia Oviedossa syntyneitä henkilöitä ovat mm. Formula 1:n ex maailmanmestari Fernando Alonso ja Espanjan kuningatar Letizia.

- Mainos -

5. William Shatner

William Shatnerin esittämä kapteeni James T. Kirk kipparoi Yhdistyneiden planeettojen liiton tähtilaiva USS Enterprise:a. Sarja sai ensiesityksensä Yhdysvalloissa vuonna 1966. Suomeen sarja saapui tammikuussa vuonna 1974.

6. 213cm

Vantaalla syntynyt ja Jyväskylässä varttunut Lauri Markkanen on tämänhetkisen NBA-joukkueensa Utah Jazzin ykköstähti. Hän teki 6. tammikuuta Houston Rocketsia vastaan yhden ottelun piste-ennätyksensä, 49 pistettä. Markkanen valittiin helmikuussa NBA:n tähdistöotteluun kautta aikain ensimmäisenä pohjoismaalaisena pelaajana.

7. Avokado

Ihmisten jo tuhansia vuosia syömä terveyspommi avokado tunnetaan joillain alueilla myös alligaattoripäärynänä röpelöisen vihreän pinnan ja päärynämäisen muodon vuoksi. Nimi avokado puolestaan tulee espanjan kautta nahuatlin kielen sanasta ahuácatl, joka tarkoittaa kivestä. Kai sekin jotenkin ulkonäköön liittyy.

8. 1989

Itä- ja Länsi-Berliinin erottaneen muurin murtumisen päiväksi mielletään yleisesti marraskuun yhdeksäs päivä vuonna 1989, jolloin matkustusrajoitusten poistumisesta ilmoitettiin ja kansalaiset alkoivat tungeksia muurin läpi ja yli.

9. Charles Dickens

Dickensin kertomus orpopoika Oliver Twististä ilmestyi vuonna 1838. Sittemmin tarinan pohjalta on tehty useampi elokuva sekä loputon määrä erilaisia näyttämösovituksia.

10. Polvessa

Patellajänne sijaitsee polven etuosassa ja sen tehtävänä on yhdistää toisiinsa polvilumpio ja sääriluu. Yhdessä etureiden kanssa patellajänne ojentaa polvea suoraksi.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...