Pähkinät 37/22

1. Mikä eläin tunnetaan mm. nimillä osma, osmo, kätkä ja kamppi?

2. Ketä vastaan Mike Tyson kärsi ammattilaisuransa ensimmäisen tappion?

3. Mikä on Pohjoismaiden paras kauppakeskus vuonna 2022?

4. Mikä oli Katri Helenan läpimurtohitti vuonna 1964?

- Mainos -

5. Mikä on The Spirit of Ecstasy?

6. Mikä on Espanjan korkein vuori?

7. Kuka on suunnitellut Chupa Chups tikkareiden logon?

8. Minä vuonna MTV3 sai oman tv-kanavan?

9. Miten Vodkaa, komisario Palmu eroaa muista komisario Palmu -elokuvista?

10. Mikä on stop-merkkinä tunnetun liikennemerkin virallinen nimi?

Vastaukset kuvan jälkeen

- Mainos -

1. Ahma

Ahma, tieteelliseltä nimeltään gulo gulo, on Euroopan suurin ja koko maailman kolmanneksi suurin näätäeläin. Ahma saalistaa hyvin monenlaisia eläimiä ja syö usein. Liekö siinä syy, miksi sen nimi monissa kielissä, kuten suomessa, tulee ahmimisesta tai paljosta syömisestä.

2. James Douglasia

James ”Buster” Douglas voitti Mike Tysonin nyrkkeilyn raskaan sarjan titteliottelussa 11.2.1990. Kyseessä oli Tysonin ammattilaisuran 38. ottelu. Kaikkiaan Tyson otteli paidattomana 58 ottelua, joista voitti 50.

3. Mall of Tripla

Pasilassa sijaitseva Mall of Tripla. Palkinnon myönsi kauppakeskustoimialaa Pohjoismaiden markkinoilla edustava organisaatio Nordic Commercial Spaces & Communities (NCSC). Valinnan perusteina olivat mm. sijainti liikenteen solmukohdassa, monipuolisuus ja rooli kaupunginosan kehittämisessä.

4. Puhelinlangat laulaa

Pentti Viherluodon säveltämän Puhelinlangat laulaa levytti ensimmäisenä Pentti Viherluoto, jo vuonna 1947. Vuonna 1964 Katri Helena levytti kappaleen debyyttialbumilleen Vaalea valloittaja. Sekä kappaleesta että koko levystä tuli välittömiä menestyksiä.

- Mainos -

5. Rolls Roycen keulakoriste

Rolls Royce autojen keulalta löytyy naishahmo, joka nojaa eteenpäin kädet taaksepäin taivutettuina. Koristeen nimi on The Spirit of Ecstasy. Siitä käytetään toisinaan myös nimiä Eleanor, Silver Lady, tai Flying Lady. Sen on suunnitellut englantilainen kuvanveistäjä Charles Robinson Sykes vuosina 1910-1911.

6. Teide

Espanjan korkein vuori on Teneriffalla sijaitseva tulivuori Teide, eli Pico del Teide, jonka huippu kohoaa 3.718 metrin korkeuteen. Manner-Espanjan korkein huippu on parin tunnin päässä Fuengirolasta, Sierra Nevadan vuoristossa sijaitseva Mulhacén, jonka korkeus on 3.482 metriä.

7. Salvador Dalí

Barcelonassa vuonna 1958 perustetun Chupa Chupsin pääasiallinen tuote ovat kuuluisat tikkarit, joita myydään yli 150 maassa. Yhtiön logon suunnitteli Salvador Dalí vuonna 1969. Yhtiön nimi Chupa Chups tulee espanjan verbistä chupar, imeä.

8. 1993

Vuoteen 1993 asti ”maikkari” lähetti ohjelmiaan Ylen TV1 ja TV2 -kanavilla sekä vuosina 1986 – 1992 Kolmoskanavalla. Vuoden 1993 alun kanavauudistuksessa MTV:n aikaisemmin ykkös- ja kakkosverkoilla esittämät ohjelmat siirtyivät MTV3-kanavalle.

9. Se ei ole Mika Waltarin käsialaa

Vodkaa, komisario Palmun ovat käsikirjoittaneet Matti Kassila ja Georg Korkman. Muut kolme Palmu-elokuvaa perustuvat joko Waltarin käsikirjoitukseen tai romaaniin. Vastaukseksi hyväksytään myös se, että Vodkaa, komisario Palmu on ainoa värillinen Palmu -elokuva.

10. Pakollinen pysäyttäminen

Kahdeksankulmainen ”Pakollinen pysäyttäminen” eli stop-merkki velvoittaa aina pysähtymään ennen risteystä. Espanjassa stop-merkki lähinnä kehottaa vaihtamaan pienempää vaihdetta silmään.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...