Pähkinät 30/21

1. Millä nimellä tunnetaan nykyisin vuonna 1905 perustettu Voinvientiosuusliike?

2. Mistä vedestä NHL-joukkue Seattle Krakenin kotihalli Climate Pledge Arena valmistaa jään?

3. Kuka on Suomen jalkapallomaajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä?

4. Mikä tekee Suomen ensimmäisestä R-kioski Go:sta poikkeavan?

- Mainos -

5. Kuka näyttelijä on esiintynyt yhtämittaisesti Salatut elämät -sarjassa alusta alkaen?

6. Kuka on tämän vuoden Miss Suomi?

7. Minkä nimen prinssi Charles olisi halunnut antaa prinssi Williamille?

8. Kuinka monta litraa juomaa vetää sisällensä maailman suurin viinitynnyri?

9. Paljonko on suomalaisten palkansaajien mediaaniansio?

10. Montako vuotta teksti-tv täytti tässä kuussa?

Vastaukset kuvan jälkeen.

- Mainos -

1. Valio

Nimi Valio tulee tiettävästi siitä, että osuusliike hyväksyi mukaan vain parhaimmat voinvalmistajat. Valion perusti aikoinaan 17 suomalaista osuusmeijeriä. Nykyisin Valio on osakeyhtiö ja se tuottaa kaikenlaisia tuotteita – ei vain maitovalmisteita.

2. Sadevedestä

NHL:n uusimman laajennusjoukkueen Seattlen halli on suunniteltu ekologiseksi. Sen katolla on muun muassa sadevedenkerääjä, jonka tuottamasta vedestä valmistetaan hallin jää. Seattlen lempinimi Rain City (Sateinen kaupunki) takaa jään tuotannon

3. Teemu Pukki

Teemu Pukki teki viime viikolla kaksi osumaa Kazakstania vastaan. Ensimmäisellä maalilla hän nousi Jari Litmasen rinnalle kaikkien aikojen maajoukkuemaalintekijänä ja seuraavalla ohi. Pukki on tehnyt Huuhkaja-paidassa 33 maalia.

4. Ei henkilökuntaa tai kassaa ja se on auki 24/7

Ensimmäinen täysin itsepalvelu ”Ärrä” avattiin Helsingin yliopiston Viikin kampukselle. Asiakkaan pitää ladata sovellus, jonka ansiosta kioskin katossa sijaitsevat sensorit tunnistavat, kun asiakas ottaa tuotteen hyllystä tai jos hän palauttaa tuotteen hyllyyn. Maksaminen tapahtuu automaattisesti, kun asiakas kävelee kaupasta ulos.

- Mainos -

5. Esko Kovero

Esko Kovero tai kansan keskuudessa Ismo Laitela. Kovero on ainoa näyttelijä, joka ei ole poistunut kertaakaan sarjasta. Sarja alkoi vuonna 1999. Ensimmäiset puoli vuotta brittikäsikirjoittajat auttoivat sarjan luomisessa. Kovero myös muistetaan Tele NMT:n ”Olutta on, minä tarjoan” -mainoksesta.

6. Essi Unkuri

Miss Suomi -kilpailu täytti 90 vuotta. Sen takia se järjestettiin edellisten vuosien osallistujista valittujen kilpailijoiden kesken. Unkuri, 23, osallistui edellisen kerran kilpailuun vuonna 2017. Vain kerran Miss Suomi on jäänyt valitsematta, koska yksikään kilpailija ei ollut tuomariston mielestä tarpeeksi kaunis.

7. Arthur

Mutta Charles hävisi nimitaiston puolisolleen prinsessa Dianalle. Diana halusi nimetä esikoisensa Englannin ensimmäisen normannikuninkaan Wilhelm Valloittajan mukaan. Charlesin toive päätyi kuitenkin Williamin toiseksi nimeksi. Kolmas on Philip ja neljäs Louis.

8. 220.000 litraa

Saksan Heidelbergissä sijaitseva tammitynnyri rakennettiin vuonna 1751. Sitä varten kaadettiin 130 puuta. Massiivinen tammitynnyri sijaitsee Heidelbergin linnan viinivarastossa. Sen päälle voi kivuta portaita pitkin. Se on yhdeksän metriä pitkä ja seitsemän metriä korkea. Sen päälle on rakennettu tanssilava. Btw: Tynnyri oli susi jo syntyessään. Se vuotaa.

9. 3.217 euroa

Luku löytyy Tilastokeskuksen vuoden 2020 ansiotulotaulukoista. Eniten ansaitsevan kymmenyksen keskitulot tulot olivat 5.357 euroa ja vähimmän kymmenyksen keskitulo 2.262 euroa. Tulot koskevat vain kokoaikaisia palkansaajia.

10. 40 vuotta

Teksti-tv-lähetykset alkoivat 7. lokakuuta 1981. Sen kohderyhmäksi oli tarkoitettu huonokuuloiset, mutta nopean palvelun ansiosta siitä tuli suomalaisille internetin edeltäjä. Tätä nykyäkin sillä on 800.000 päivittäistä käyttäjää. Parhaimmillaan heitä oli yli kaksi miljoonaa.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...