Pähkinät 23/23

1. Mitä tarkoittaa kravattisonni?

2. Kuka on Instagramin tulokuningas?

3. Missä sijaitsee maailman korkein lipputanko?

4 Mistä huoltoasemilla myynnissä olevasta seurapelistä voi joutua maksamaan merkkiliikkeessä 990 euroa?

- Mainos -

5. Montako vuotta kestää Asturian ruhtinattaren asepalvelus?

6. Kuinka monta provinssia eli maakunta-aluetta on Espanjassa?

7. Miten papukaija ”puhuu”, vaikka sillä ei ole äänihuulia, joilla tuotetaan puhetta?

8. Mikä on Helsingin – ja ehkä koko Suomen – kuuluisin treffipaikka?

9. Mikä tunnettu virvoitusjuomayhtiö ostaa Finlandia-vodkabrändin?

10. Mitä tarkoittaa vaski?

Vastaukset kuvan jälkeen.

- Mainos -

1. Keinosiementäjää

Suomen kuuluisin kravattisonni lienee yhden Suomen tunnetuimman kuplettilaulajan Jaakko Tepon kappaleen Hilja ja Onni päähenkilö ”kylän kravattisonni”, joka vie Onnilta Hilman.

2. Christiano Ronaldo, 38

Portugalilainen jalkapalloilija tienaa sponsoroiduilla instagram-kuvillaan miljoonia euroja. Ronaldolla on 597 miljoonaa seuraajaa. Yhden kuvan hinta on 2,2 miljoonaa euroa. Seuraavana listalla on Kylie Jenner, 25. Hänen julkaisunsa hinta on 1,5 miljoonaa euroa per kuva.

3. Bulgariassa

111 metriä korkea lipputanko nostettiin metsäniitylle Rodopivuorelle. Tangossa liehuu 1.110 neliömetrin lippu, joka symbolisoi Bulgarian tasavallan 111.000 neliökilometrin pinta-alaa. Haminan kaupungissa seisova satametrinen lipputanko jäi siis kakkoseksi.

4. Mölkky

Diorin muotitalo myy suomalaista seurapeliä 990 euron hintaan. Muoti-Mölkyn jokainen osa on koristeltu Christian Diorin nimellä ja harmaalla tähdellä, joka on Diorin onnea tuova symboli. Päijät-Hämeessä 25 vuotta sitten kehitetty peli on erittäin suosittu ulkomailla.

- Mainos -

5. Kolme vuotta

Asturian ruhtinatar eli Espanjan kruununprinsessa Leonor aikoo seurata isänsä kuningas Felipen jalanjälkiä eli osallistua asevoimien koulutukseen. Leonor viettää vuoden maa-, ilma- ja merivoimissa eli yhteensä kolme vuotta.

6. 50 + Ceuta ja Melilla

Afrikassa sijaitsevat kaupungit Ceuta ja Melilla eivät kuulu maakuntasysteemiin. Tilanne on kuin USA:ssa, jossa on 50 osavaltiota ja Washington D.C. sekä Puerto Rico. Andalusian autonomisella alueella on kahdeksan provinssia. Tunnetko ne kaikki?

7. Se viheltää

Papukaija ei varsinaisesti puhu, mutta se pystyy toistamaan ääniä viheltämällä. Papukaijoilla ei ole kykyä aloittaa puhetta kuten me ihmiset sen määrittelemme. Joitain lajeja vain kiinnostaa jäljitellä ääniä.

8. Stockan kello

– Asia sovittu. Nähdään Stockan kellon alla kello 20.00, lähes jokainen helsinkiläinen on toiminut näin. Legendaarinen kello sijaitsee Mannerheimintien ja Aleksanterinkadun kulmassa jälkimmäisen puolella. Se on kaikkien tuntema paikka Stadissa.

9. Coca-Cola

Coca-Cola HBC ostaa Finlandia-brändin Brown-Formanilta. Kaupan hyväksyntä vaatii vielä viranomaishyväksyntöjä. Finlandia lanseerattiin vuonna 1970. Sitä myydään vuosittain 24 miljoonaa litraa. Myynnistä 60 prosenttia tulee Coca-Cola HBC:n alueelta.

10. Metallia

Se on uralilaisten kielten vanhin sana metallille. Se on alkujaan tarkoittanut kuparia, mutta myös pronssia ja messinkiä. Jossain kielissä kuten unkarissa vas tarkoittaa rautaa. Vaskelloja myydään nykyisin koristeiksi huutokaupoissa. Ennen niitä oli navetan päädyissä vellikelloina.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...