Fuengirolan rannat

Kuinka monta rantaa Fuengirolassa on? Kysymykseen törmää netissä ja somessa aika usein, ja siihen on olemassa useampi vastaus. Jotkut puhuvat seitsemästä, joku jopa kymmenestä, toisaalta moni on sitä mieltä, että koko kaupungin leveydeltä on yhtä ja samaa rantaa.

Jos kysymykseen haluaa jokseenkin virallisen vastauksen, kannattaa lähteä siitä olettamuksesta, että kaupungintalolla asia tiedetään. Ja näiden virallisten tietojen mukaan Fuengirolan rantakaistale jakautuu neljäksi eri rannaksi, jotka ovat (idästä länteen): Playa Carvajal, Playa Los Boliches-Las Gaviotas, Playa Fuengirola ja Playa Castillo.

Rantojen ja uimareiden turvallisuutta valvotaan myös ylhäältä käsin drooneilla.

Epävirallisemmin näiden neljän rannan alueilta löytyy erikseen nimettyinä mm. Playa Torreblanca, Playa San Francisco, Playa Santa Amalia ja niin edelleen.

Yleisesti Fuengirolan rannoista voi sanoa, että ne ovat kaikki erittäin hyviä. Siistejä, puhtaita, hyvin varusteltuja, hyvillä palveluilla varustettuja ja niin edelleen. Siitä on todisteena myös se, että kaikki kaupungin neljä rantaa on saanut tällekin kesälle sinisen lipun, joka annetaan vain edustuskelpoisille rannoille.

- Mainos -

Sininen lippu ei tarkoita sitä että Fuengirolan rannat olisivat Espanjan parhaat, tai parhaiten varustellut, tai etteikö ajattelemattomien auringonpalvojien jäljiltä koskaan löytyisi roskia jne. Mutta sen se kertoo, että puhtaus, palvelut, helppokulkuisuus, ynnä muut ovat kaikkiaan kiitettävällä tasolla. Referenssinä mainittakoon, että Fuengirola on koko Málagan provinssissa ainoa kaupunki, joka on saanut siniset liput kaikille rannoilleen.

Hengenpelastajien uusitut vahtikopit ovat tyylikkäitä. Niistä voi tulla mieleen vaikkapa legendaarinen Miamin South Beach.

Katsotaanpa lyhyesti, mitä Fuengirolan eri rannoilla on tarjolla.

Playa Carvajal

Fuengirolan itäisin ranta Playa Carvajal alkaa itse asiassa jo hieman Benalmádenan puolelta. Ranta jatkuu reilun kilometrin matkan aina Torreblancan aallonmurtajalle asti.

Rannan varrelta löytyy kaikkiaan kuusi rantaravintolaa eli chringuitoa ja tien toiselta puolelta runsaasti muita palveluita. Myös suihkuja, vessoja, roskiksia, lasten leikkialueita, liikuntalaitteita ynnä muita löytyy, kuten kaikilta muiltakin Fuengirolan rannoilta.

Playa Los Boliches-Las Gaviotas

Fuengirolan rannoista pisin on Playa Los Boliches-Las Gaviotas, joka ulottuu jota kuinkin Torreblancan aallonmurtajalta aina Fuengirolan satamaan asti. Pituutta kertyy kolmisen kilometriä.

Los Bolichesin rannalla uimaan pääsevät myös liikuntarajoitteiset.

Kuten pisimmältä rannalta saattaa olettaa, kaikkia keskeisiä palveluja on tarjolla runsaasti. Chiringuitoja tällä matkalla on 14, muita ravintoloita, kahviloita, puoteja, kioskeja ynnä muita suorastaan lukemattomia.

- Mainos -

Tältä rannalta löytyy myös uimisen mahdollistavat apuvälineet sekä liikuntaesteisille, että näkövammaisille.

Los Boliches-Las Gaviotas -rantaan lasketaan kuuluvaksi myös sataman itäreunalla oleva, Playa de San Francisconakin tunnettu alue, jolla on mm. polkuveneiden ja muiden vastaavien vuokrausta.

Sataman kupeesta voi vuokrata vaikka liukumäellä varustetun polkuveneen.

Playa Fuengirola

Kaupungin nimeä kantava Playa Fuengirola alkaa sataman länsipuolelta ja jatkuu reilun puolentoista kilometrin matkan aina Rio de Fuengirolalle, eli Fuengirolan joelle, Sohailin linnan itäpuolelle asti. Pituutta tällä rannan osuudella on reilut puolitoista kilometriä.

Playa Fuengirola on hieman kapeampi kuin muut rannat, ja kun tähän yhdistää vielä sen sijainnin aivan keskustan tuntumassa, ei liene yllättävää, että kyseinen ranta on usein aika täynnä. Chiringuitoja Playa Fuengirolan alueella on yhdeksän, eli tiheämmässä kuin millään muulla Fuengirolan rannoista.

Chiringuitot ovat kuuluja mm. herkullisista espetoista.

Playa Castillo

Nimensä mukaisesti Playa Castillo sijaitsee Sohailin linnan – Castillo Sohailin – edustalla. Tämä Fuengirolan läntisin ranta alkaa Rio de Fuengirolasta ja jatkuu 800 metrin matkan lähes Mijasin rajalle asti.

Playa Castillo on selvästi leveämpi kuin viereinen Playa Fuengirola ja lisäksi sen vieressä ei enää kulje rantakatu Paseo Marítimoa. Niinpä ranta on usein myös vähemmän ruuhkainen. Palvelujakin on toki vähemmän, esimerkiksi chiringuitoja vain kaksi ja muita ostosmahdollisuuksia vielä vähemmän.

- Mainos -
Fuengirola sydämestä on tullut valokuvaajien suosikkipaikka.

Plussana voidaan mainita mm. näkymä historialliselle linnalle ja rannalta löytyvä parkour-alue sporttisemmille auringonpalvojille.

Playa Canina

Koiraranta, Playa Canina ansaitsee tulla erikseen mainituksi, vaikka se varsinaisesti onkin osa Playa Castilloa. Rannan läntisin pää on nimittäin omistettu perheen karvaisimmille polskuttelijoille, joilla ei kesäkuukausina ole asiaa kaupungin muille rannoille.

Lähes 3.500 neliömetrin laajuinen koirille ja niiden omistajille varattu rantaosuus on merkitty kyltein ja rajattu aidalla. Alueella on mm. karvakuonoille omat suihkut ja juomavesilähde.

Rantaleikkien ohella Fuengirolassa voi harrastaa muitakin vesilajeja.

 

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi, kuvat: Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...