Pähkinät 1/24

1. Missä valtiossa astui voimaan tasa-arvoinen avioliittolaki ensimmäisenä entiseen Neuvostoliittoon kuuluneena maana?

2. Millä lempinimellä 4-vuotias presidenttiehdokas Alexander Stubb tunnettiin HIFK:n pelaajien keskuudessa?

3. Mikä tuhosi tänä vuonna Gävlen tunnetun olkipukin?

4. Millaista urheiluhistoria Rebecca Welch teki ennen joulua Valioliigassa?

- Mainos -

5. Mikä tärkeä päivämäärä yhdistää presidentti Tarja Halosta ja puolustajalegenda Timo Jutilaa?

6. Kuinka monta hätäpuhelua 112 vastaanotti joulunpyhinä?

7. Koska Suomen tasavallan presidentti valittiin viimeisen kerran valitsijamiesten avulla?

8. Kuka on Popedan uusi laulaja?

9. Mikä oli miesten keskimääräinen työeläke kuukaudessa vuoden 2022 lopussa?

10. Minkä ilmoituksen laulaja Britney Spears teki tällä viikolla?

Vastaukset kuvan jälkeen.

- Mainos -

1. Virossa

Virossa tuli tämän vuoden alussa voimaan tasa-arvoinen avioliittolaki. Sitä ennen saman sukupuolen edustajat ovat voineet vain rekisteröidä parisuhteensa.

2. Tico

HIFK:n pelaajat Heikki Riihiranta ja Matti Murto nimesivät kovaäänisen rasavillin Ticoksi. Yhtenä päivänä HIFK:n silloinen puheenjohtaja Göran Stubb etsi poikaansa, joka löytyi lopulta pukukopista teipillä sidottuna tuoliin. Göran antoi kaksikolle anteeksi, koska Alexanderille ei tiettävästi jäänyt tapauksesta traumoja.

3. Linnut

Vuodesta 1966 lähtien Gävlen keskustaan pystytetty 13-metrinen olkipukki on poltettu 39 kertaa. Se on myös tuhottu käsin sekä ajamalla autolla sen päälle. Kerran se on sortunut itsekseen ja kerran se on varastettu. Tänä vuonna olkien sekaan oli jäänyt viljajyviä, jotka innostivat lintuja.

4. Hän oli ensimmäinen naispäätuomari sarjassa

Rebecca Welch, 40, tuomitsi 23.12. Fulhamin ja Burnleyn välisen ottelun. Hän aloitti tuomarina 2010. Täysaikaisena tuomarina Welch aloitti vuonna 2019. Hän tuomitsi myös aikaisemmin syksyllä ensimmäisenä naisena Mestaruussarjan eli toiseksi korkeimman sarjatason ottelun.

- Mainos -

5. 24.12.

Molemmat henkilöt ovat syntyneet jouluaattoja. Jutila syntyi vuonna 1963 ja Halonen 20 vuotta aiemmin 1943. Jutila on kertonut, että heidän perheessä pukki vieraili viimeisenä, koska hän sai aamulla synttärilahjan.

6. Yli 21.000

Hätänumeroon tehtiin joulunpyhinä yli 21.000 hätäilmoitusta. Niitä oli tuhat vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Noin kolmasosa puheluista ohjattiin poliiseille ja joka kahdeskymmenes puhelu meni pelastuslaitokselle. Keskimääräinen vastausaika oli 30 sekuntia.

7. 1988

Mauno Koivisto sai hybridivaaleissa 48,9 prosentin kannatuksen. Yli 50 prosentilla hänet olisi julistettu voittajaksi jo ensimmäisellä kierroksella. Edelliset vaalit Koivisto voitti valitsijamiehillä ja ensimmäisissä kansanvaaleissa Koivisto ei ollut enää ehdolla.

8. Olli Herman

Reckless Loven laulaja Olli Herman julistettiin uudenvuodenpäivänä Popedan uudeksi laulajaksi. Kuopiolainen rockbändi on toiminut vuodesta 2001 lähtien. Punkkari Costello Hautamäen lisäksi bändissä laulaa nyt myös rokkikukko.

9. Noin 2.000 euroa

Miehet saavat keskimäärin työeläkettä 2.037 euroa kuukaudessa. Sen sijaan naisten keskimääräinen työeläke oli vain 1.427 euroa kuukaudessa.

10. Hän on lopettanut musiikin tekemisen ja esiintymisen

Useat lehdet ovat väittäneet Britney Spearsiin valmistelevan kymmenettä albumiaan. Britney kertoi omalla Instagram-tilillään, että väitteet ovat roskaa. Hän ei enää koskaan palaa musiikkiteollisuuteen.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...