Pääsiäinen täyttää kadut tungokseen asti

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Hiljainen viikko ei Espanjassa ole nimensä mukainen.

Juhlimisen luvatussa maassa Espanjassa hiljainen viikko, semana santa, on merkitty juhlakalenteriin erityisen paksulla tussilla.

Juhlimisen luvatussa maassa Espanjassa hiljainen viikko, semana santa, on merkitty juhlakalenteriin erityisen paksulla tussilla.

Tänä vuonna semana santa alkaa palmusunnuntaina 14.4. ja päättyy pääsiäissunnuntaina 21.4. Vaikka viikosta käytetään suomenkielessä muun muassa nimitystä hiljainen viikko, on kyseinen viikko ainakin Espanjassa kaikkea muuta kuin hiljainen.

Koko Espanjassa kaupungit ja kylät täyttyvät kulkueista, joissa kannetaan Neitsyt Marian ja Jeesuksen patsaita korokkeilla, eli tronoilla. Massiivisimmat tronot painavat jopa tuhansia kiloja, ja niitä kantamaan tarvitaan parikin sataa henkeä. Suurin osa on tietysti selvästi pienempiä.

Aurinkorannikon asukkaat ovat sikäli onnellisessa asemassa, että lähietäisyydeltä löytyvät koko maan näyttävimmät kulkueet. Sekä Málagaan että Sevillaan saavutaan kauempaakin katsomaan hulppeita kulkueita.

Pikku varoituksena mainittakoon, että esimerkiksi Málagassa kulkueet tukkivat tehokkaasti koko keskustan ja tunnelma on vähintäänkin tiivis. Jos Málaga tuntuu olevan hankalan matkan päässä, voi pienemmistä kulkueista toki nauttia myös muissa kaupungeissa.

Espanjalaiseen pääsiäisen viettoon kuuluu oleellisesti myös isolla porukalla ruokailu, joten myös ravintoloissa on tunnelmaa.

Tietoja Fuengirolan kulkueista, reiteistä ja aikatauluista löytyy espanjaksi kaupungin nettisivuilta, osoitteesta: http://www.fuengirola.es/agenda/categoria/fiestas/

Malagan kulkueista tietoja on englanniksi osoitteessa: http://www.malagaweb.com/holidays/holy-week.php

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa