Kardemumma tarjoaa aamupalaa myös uutisnälkään

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Rami Varjonen haluaa startata asiakkaiden päivän hyvällä aamiaisella ja iloisella mielellä. (Kuva: Jasmi Matikainen)

Kardemumma, yksi rannikon vanhimmista suomalaisravintoloista tarjoilee nykyään myös aamiaista. Vatsaa täyttäessä voi katsella myös televisiosta Suomen aamu-TV:tä.

Kardemumma, yksi rannikon vanhimmista suomalaisravintoloista tarjoilee nykyään myös aamiaista. Vatsaa täyttäessä voi katsella myös televisiosta Suomen aamu-TV:tä.

– Elämän paras päätös on ollut muutta tänne, sanoo Rami Varjonen omistamansa kahvila ravintola Kardemumman pöydässä.

Kolme ja puoli vuotta Kardemummaa pyörittänyt Varjonen teki ravintolan tarjontaan merkittävän muutoksen viime syksynä. Siihen asti lounasravintolana ja kahvilana toimineen paikan valikoima laajentui myös aamiaiseen.

– Ovet aukeavat nykyään kahdeksalta ja silloin alkaa aamiainen, joka kestää yhteentoista asti. Yhdeksitoista valmistuvat leivonnaiset tiskiin ja siitä eteenpäin tarjoillaan lounasta neljään asti. Ovet suljetaan arkisin viideltä, Rami Varjonen kuvailee päivien rakennetta.

Kardemumman sisustus on kodikas ja hyvin suomalaishenkinen, mikä on tietysti omiaan helpottamaan Suomi-ikävää. Lisää pohjoista ulottuvuutta voi ammentaa ravintolan tv:stä, jossa näytetään arkiaamuisin heti kahdeksan jälkeen tuoreet uusinnat Suomen aamu-TV:stä. Mukava tapa pysyä kärryillä Suomen tapahtumista ja puheenaiheista.

Paljon kanta-asiakkaita

Kardemumma on palvellut niin suomalaisia kuin muun maalaisiakin jo yli kolme vuosikymmentä. Sinä aikana on luonnollisesti kertynyt mukava joukko kanta-asiakkaita.

– Kanta-asiakkaita on yli puolet. Ehkä jopa 70-80 prosenttia. Osa on kuukauden, osa melkein vuoden ympäri. Tässä on taas halailtu jo monet kerrat kun asiakkaita on lähtenyt kesäksi Suomeen, Varjonen kertoo.

Vaikka suomalaiset ovat tietysti suurin asiakasryhmä, niin muitakin käy.

– Ruotsalaisia käy tietysti ja brittejä käy jonkin verran. Espanjalaiset käyvät hakemassa korvapuusteja. Ja nyt on käynyt myös espanjalainen porukka, joka on ihastunut aamupalaamme. Olen luullut että espanjalaiset syövät aamiaisella kevyesti, mutta ei näköjään, sanoo Varjonen ja nauraa päälle.

Kahvila ravintola Kardemumma:

  • Av. Jesús Cautivo, 44
  • Arkisin avoinna 8-17
  • Aamiainen 8-11
  • Lounas 11-16
  • Lauantaisin avoinna 10-15
  • Lounas 11-14

Janne Leipijärvi

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa