Osaatko sinä tämän taidon?

Tiedätkö tunteen kun keho ja mieli huutaa, että nyt tauko. Aikalisä, edes hetkeksi. Breikki kaikesta sun ympärillä. Se voi olla kunnon irtiotto tai ihan vaan lyhyt tauko arjen keskellä.

Nykypäivänä me ollaan totuttu kiireeseen ja siihen että pitäisi koko ajan tavoitella jotakin. Olla parempi, kauniimpi, menestyneempi, koulutetumpi ja monia monia muita asioita. Jossain vaiheessa voi tulla kuitenkin stoppi. Melko varmasti jokaiselle jossain kohtaa. Silloin tarvitaan hengähdyshetkeä. On paljon heitä jotka eivät tunnista tai halua tunnistaa kehon hälytysmerkkejä . Heräävät vasta sitten kun jotain oikeasti vakavaa tapahtuu.

Oman kehon ja mielen kuuntelu ovat sellaisia asioita jotka ovat päässeet unohtumaan meiltä nykypäivän kiireessä ja vaativassa yhteiskunnassa. Itsekin usein havahtuu siihen kuinka arki on vienyt mennessään ja aika on vain lipunut ohitse huomaamatta. On tullut keskityttyä ehkä hieman liikaakin näennäisesti tärkeisiin asioihin ja oman itsen kuuntelu on unohtunut. Itsensä kuuntelu ei ole välttämättä helppoa. Maailma huutaa monesta eri suunnasta mitä sinun tulisi olla ja millaiselta elämäsi näyttää. On itseasiassa todella rohkeaa kuunnella oikeasti itseään ja tuoda se vieläpä näkyväksi muille.

- Mainos -

Miten itseään voisi sitten oppia kuuntelemaan? Itse tykkään yksinkertaisesti vain pysähtyä hetkeen. Sellaisia pieniä hetkiä arjessa. Voin mennä esimerkiksi illalla rannalle. Istahdan hiekalle ja vain kuuntelen aaltojen kohinaa. Käytännössä siis vain olen. Silloin tuntuu että kaiken sen arkipäivän hälinän sijaan pystyy kunnolla keskittymään omiin ajatuksiin ja tuntemuksiin. Toinen lempipaikkani on vuoret. Siellä rentoudun oikeastaan vielä enemmän. Vuorilla tuntuu kuin katselisi hyvin kaukaa omaa arkea kaupungissa. Pääsen irrottautumaan niistä omista päivittäisistä rutiineista ja palattuani näen taas kaiken selkeämpänä.

Omien todellisten ajatusten ja sen syvimmän minän pohtiminen eivät ole helppoja asioita, varsinkaan jos sellaista ei ole tottunut tekemään. Se kuitenkin kannattaa sillä lopulta olet varmasti tyytyväisempi elämääsi ja voit sanoa eläväsi omanlaistasi, juuri sinulle sopivaa elämää.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Riina Leppäkangas
Kirjoittaja on Personal Trainer ja psyykkinen valmentaja.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...